Uitreiking Lenaert Nicasiusspeld aan Koos Wolff

Foto: Gemeente Amersfoort

Op vrijdag 21 september 2018 reikt burgemeester Bolsius de Lenaert Nicasiusspeld uit aan Koos Wolff, Stadstrompetter van Amersfoort.

Hij ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor Amersfoort ter gelegenheid van zijn afscheid als stadstrompetter en speler bij Chr. Muziek- en showband Juliana-Amersfoort. De heer Wolff is ruim 50 jaar actief als stadstrompetter van Amersfoort en betrokken bij verschillende stadsaangelegenheden.

Burgemeester Bolsius: “Als het nu gaat om opening van gebouwen, het welkom heten van gasten, het begeleiden van historische optochten, het opluisteren van stadsfeesten en de jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas; bij die speciale gelegenheden was Koos Wolff als stadstrompetter aanwezig. Daarnaast was hij ruim drieëntwintig jaar de vaste taptoesignaal-blazer tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking”.

In 1964 werd de heer Wolff lid van de muziekvereniging Chr. Muziek- en showband Juliana-Amersfoort. Eerst bij de toenmalige Bernhard-commissie, later als commissaris van Muziek en als instructeur van de kopergroep van Bernhard. In 2009 sloot hij zich aan bij Concertorkest Juliana.

Voor de protestantse gemeente Amersfoort De Bron is hij jarenlang muzikaal actief. Tot op heden is hij onder andere voorzitter van de ZWO-commissie (Zending, Werelddiacononaat en Ontwikkelingssamenwerking) van deze kerkelijke gemeente.

Reacties