New Dutch Connections geeft jonge vluchtelingen in Amersfoort een podium

Foto:

Begin oktober gaat het project ‘(podium)kunst’ van start. Een groep van 25 jonge vluchtelingen uit het AZC in Amersfoort gaat drie maanden lang diverse kunst- en cultuurworkshops volgen.

Het project ‘(podium)kunst’ is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen de ToekomstAcademie Utrecht, een initiatief van New Dutch Connections en Cultuurboerderij Nieuwe Erven in Amersfoort.

Het project ‘(podium)kunst’ biedt wekelijks workshops waarbij deelnemers kennis maken met verschillende kunstdisciplines. De deelnemers van de module wonen in de gezinslocatie van het AZC in Amersfoort. Veel van de deelnemers zijn uitgeprocedeerd en leven elke dag in de angst om uitgezet te worden. Door de workshops raken de deelnemers zelfverzekerd en zelfstandig en kunnen zij zelf in contact treden met de buitenwereld.

Vrijwilligers uit Amersfoort gezocht

New Dutch Connections maakt onderscheid tussen coaches en maatjes. Een coach of maatje biedt een vluchteling ondersteuning bij zijn/haar persoonlijke en professionele ontwikkeling door je eigen netwerk in te zetten. Je spreekt wekelijks af om bijvoorbeeld samen een kop koffie te drinken, een opdracht te maken, een open dag te bezoeken of iets sociaals te ondernemen. Maatje of coach zijn van een jongere kost ongeveer twee uur per week. Meer weten over de rol van coach of maatje? Mail dan naar [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen