Meander start met het acute kniespreekuur

Foto:

Vanaf donderdag 27 september kunnen mensen met acute klachten van de knie terecht op een speciaal spreekuur: het acute kniespreekuur. De orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten in Meander Medisch Centrum in Amersfoort starten een gezamenlijk spreekuur voor patiënten met letsel van de knie.

Het doel van dit combinatiespreekuur is om de patiënt een snellere en accurate diagnose te kunnen geven. De huisarts of de spoedeisende hulp kunnen patiënten doorverwijzen naar dit spreekuur voor een multidisciplinair advies.

Klachten die ontstaan zijn door (sport)letsel dienen mogelijk vlot behandeld te worden. Denk bijvoorbeeld aan een val met de (elektrische) fiets of een verdraaide knie op het sportveld. Tijdens dit spreekuur op de polikliniek Orthopedie worden patiënten uitgebreid onderzocht door een ervaren in de knie gespecialiseerde fysiotherapeut en orthopedisch chirurg, eventueel gevolgd door röntgenonderzoek.

‘2-in-1-consult’

Het voordeel van deze nauwe samenwerking is dat patiënten een ‘2-in-1’-consult krijgen; dit is minder belastend en er is meer tijd per patiënt beschikbaar.

Na de beoordeling krijgt de patiënt een afsluitend gesprek met de orthopedisch chirurg en fysiotherapeut. Hierin wordt verder concreet advies en beleid besproken. Verder worden direct afspraken gemaakt voor een eventueel vervolgtraject. Kortom: een medische beoordeling en advies op maat.

Beter inspelen

Door het aanbieden van dit combispreekuur wil Meander nog beter inspelen op de zorgbehoeftes van patiënten met knieklachten. Bij het acute knie spreekuur zijn drie ervaren orthopedisch chirurgen (Robert Gaasbeek, Bas Ongkiehong en Rob Nordkamp) en twee ervaren fysiotherapeuten (Chris Borgdorff en Marjolijn Wagenaar) betrokken.

Reacties

Cookieinstellingen