Lieve Vrouwetoren krijgt nieuwe functie

Sandra en Dagmar
Foto: Sandra en Dagmar

De Lieve Vrouwetoren van Amersfoort krijgt er een nieuwe, bijzondere functie bij. We kennen haar allemaal al als blikvanger van de stad, decor voor videoprojecties of straattheatervoorstellingen en zelfs als pakhuis en slaapkamer van Sinterklaas. Maar dit najaar wordt zij ook omgedoopt tot trainingslocatie door twee binnenstadbewoners die de Kilimanjaro gaan beklimmen.

Dagmar Wynants en Sandra Dijkers doen mee aan de Kili-Challenge voor War Child. In januari beklimmen zij deze hoogste berg van Afrika, een barre tocht van 7 dagen naar een enorme hoogte van 5895 meter. Zij trotseren de ijle lucht, de enorme kou en de berg zelf om geld op te halen voor War Child.

Voor die inspanning moeten zij flink trainen. Maar waar in ons vlakke Nederland krijg je de beenspieren voldoende uitgedaagd om te wennen aan zo’n expeditie? Voor deze twee sportieve dames die beide vanuit hun huis uitkijken op de ‘Lange Jan’ was die vraag snel beantwoord:

“Wij gaan zo vaak mogelijk ‘Onze’ Lieve Vrouwetoren op en iedereen die € 98,- of meer doneert aan War Child mag met ons mee!”

98 meter is namelijk de hoogte van de toren. En € 98,- is ook het bedrag waarvoor War Child een jaar lang een kind kan helpen zijn/haar oorlogservaringen te verwerken en in een veilige omgeving samen met anderen kan bouwen aan een vreedzame toekomst. “Ieder ander bedrag is natuurlijk ook welkom!”, aldus Dagmar en Sandra.

Wil je hen supporten? Kijk dan op hun actiepagina: https://www.warchild.nl/actie/van-lieve-vrouw-naar-topwijf. Of kom hen aanmoedigen op 6 oktober om 16:30 uur bij de OLV-toren als de eerste TOP-poging staat gepland. Een kind hoort niet thuis in oorlog, nooit!

Dagmar en Sandra danken de sportieve luidbroeders en -zusters van het Amersfoorts Klokkenluiders Gilde en de fitte gidsen van VVV Amersfoort die deze actie mogelijk maken!

Reacties