Kunstveiling voor het goede doel in Ethiopië

Kunstveiling Amersfoort
Foto: Renske Bassant

De 19-jarige Renske Bassant studeert verpleegkunde op MBO Utrecht. Zij krijgt de kans om een bijzondere ervaringsreis naar Ethiopië te maken. De reis, medische hulpmiddelen en andere cruciale giften voor de lokale bevolking, zal zij via Stichting Dires gaan financieren met de opbrengst van de kunstveiling op zondag 7 oktober bij KunstKader Amersfoort.

Stichting Dires is een Ethiopische organisatie die gehandicapte Ethiopiërs opleidt tot sport trainers. Vervolgens geven zij op scholen en revalidatie centra gehandicapte kinderen sportles.

Dires was tot voor kort alleen actief in de hoofdstad Addis Ababa. Maar vanaf dit jaar gaat Dires de activiteiten uitbreiden naar rurale gebieden buiten de stad. In de stad zijn er over het algemeen nog wel voorzieningen voor mensen met een handicap, buiten de stad is er bijna niets. Ook op het gebied van gezondheidszorg zijn de voorzieningen een stuk lager. Daarom wil Renske zoveel mogelijk geld ophalen. “Dat ik op locatie zelf mijn steentje bij mag dragen is al heel bijzonder, maar als ik met de kunstveiling zoveel geld op kan halen dat er nog meer support vanuit Nederland komt, zou dat helemaal fantastisch zijn.” Aldus Renske.

Renske en haar mede studenten zullen tijdens de reis ziekenhuizen, scholen, klinieken en revalidatie centra bezoeken. De reis is gericht op kennis uitwisseling tussen de studenten en de lokale vrijwilligers, maar ook de extra hulp is erg welkom in Ethiopië.

De veiling wordt geheel gesponsord om de opbrengst te maximaliseren, zo doneren kunstenaars hun werken, komt er een professionele veilingmeester en zijn de locatie, drukwerk en faciliteiten allemaal gesponsord. De organisatie is in handen van enthousiaste vrijwilligers.

Inmiddels zijn er al ruim veertig kunstwerken gedoneerd. Deze zijn gemaakt door zowel hobby als professionele kunstenaars (o.a. Corneille, Anton Heyboer, Angeles Nieto en Roy Valentijn). Het aanbod bestaat daardoor uit diverse stijlen en formaten. Er is veel origineel werk, maar er zijn ook een paar repro’s zodat er voor ieder budget en elke smaak wat moois te koop is.

De werken zijn te bezichtigen in de kijkweek vanaf dinsdag 2 oktober tot en met zaterdag 6 oktober op de veiling locatie.

De kunstveiling is voor iedereen toegankelijk (ook als je nog nooit op een veiling geweest bent) en vindt plaats op zondag 7 oktober 2018 bij Kunstkader (Nijverheidsweg Noord 90 in Amersfoort). Er is genoeg parkeergelegenheid in de omgeving. De deuren gaan open om 14.00 uur en u bent van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje dit goede doel te ondersteunen. De veiling zal tot ongeveer 17.00 duren.

Voor meer informatie over de veiling, de kunstwerken en het goede doel, kijk op:

http://kunstveilingamersfoort.nl/

Reacties