Opening CNG/groengas-tankstation PitPoint langs A1 bij Amersfoort

Met de opening van het CNG/Groengas-station Kreijne in Amersfoort op dinsdag 18 september kan gestart worden met de levering van CNG/groengas aan weggebruikers uit Amersfoort én passerende automobilisten op de A1.

Een mooie locatie van dit 71ste openbare CNG/groengas-station van PitPoint in Nederland gezien de strategische ligging vlak langs deze belangrijke verkeersader.

Tijdens de opening waren diverse belanghebbenden aanwezig, waaronder GroenLinks-wethouder duurzaamheid Astrid Janssen van de gemeente Amersfoort: “Ik ben er ontzettend trots op dat Kreijne in samenwerking met PitPoint in Amersfoort CNG/groengas gaat aanbieden”, stelt zij. “PitPoint is een toekomstgerichte onderneming die helpt ons klimaat te beschermen. Met de komst van dit station hebben we in Amersfoort drie locaties waar deze duurzame en toekomstgerichte brandstof te krijgen is.”

‘Past goed binnen onze duurzaamheidsstrategie’
Daar is Rosan Kreijne van familiebedrijf Kreijne ook blij mee. “Wij zijn de afgelopen jaren bezig geweest ons familiebedrijf klaar te maken voor de toekomst. Het aanbieden van een alternatieve brandstof past goed binnen onze duurzaamheidsstrategie. Ons full-service tankstation heeft naast de ‘gewone’ diesel en benzine ook LPG, Euro 98 en Diesel Supreme. CNG/groengas is een fijne toevoeging aan onze dienstverlening en een goede stap richting groenere mobiliteit.”

Door de goede ligging, is de nieuwe tanklocatie binnen 3 minuten te bereiken vanaf de A1 (afrit 12, Bunschoten-Spakenburg), zullen forenzen en andere automobilisten die op CNG/groengas rijden ongetwijfeld regelmatig gebruik van de nieuwe service gaan maken.

‘Met derde station meer ruimte voor verduurzaming’

Zoals de wethouder al aangaf, het is inmiddels het derde groengasstation in Amersfoort. En dat biedt weer potentie voor bedrijven met een groot wagenpark. Zoals bijvoorbeeld afvalverwerker ROVA. Allard van Bruggen van dat bedrijf: “Door de komst van het derde station zou de capaciteit voor ons nu voldoende moeten zijn. Dat betekent dat we bij de aanschaf van nieuwe wagens voor ons bedrijf zeker CNG/groengas mee zullen nemen in de overwegingen.”

“We hebben al voertuigen op groengas rijden en in Zwolle en Steenwijk hebben we eigen groengasstations. We omarmen iedere vorm van verduurzaming, maar we zijn ook afhankelijk van het aanbod. Vandaar dat we blij zijn met dit nieuwe tankstation. Voor ons biedt dit nieuwe kansen.”

Reacties