FixieBrothers en Broers bedanken Amersfoort met fiets

Amersfoort Fiets
Amersfoort Fiets
Foto: FixieBrothers

De afgelopen vijf jaren hebben de FixieBrothers de vruchten geplukt van alles wat de stad Amersfoort te bieden heeft. Beide oprichters zijn binnen de muren van Amersfoort geboren én opgegroeid. Om de stad wat terug te geven, even in het zonnetje te zetten, willen de FixieBrothers graag een gaaf project starten, genaamd “ Amersfoort, Bedankt! “.

Er zit geen commercieel oogmerk aan het project. Het is de bedoeling dat de FixieBrothers, ter ere van hun vijfjarig bestaan, de stad iets moois kunnen schenken. In samenwerking met een Amersfoortse ontwerper is een unieke Amersfoortse fiets ontworpen. Ook zal de fiets op Amersfoortse grond worden geproduceerd.

Het eigendom van de fiets is slechts weggelegd voor een kleine groep echte Amersfoorters. De oplage is klein, waardoor het ontwerp uniek blijft. Deze fiets krijgt typische kenmerken van Amersfoort en wordt dan ook omgedoopt tot ‘De Amersfoort Fiets’. Hij wordt verkocht tegen kostprijs, en een deel van de omzet steken de FixieBrothers en Broers Amersfoort weer in de verkeersveiligheid van Amersfoort.

Zo delen ze binnenkort gratis fietslichtjes uit, bij het uitgaanspubliek zodat deze ’s nachts niet onverlicht door de stad fietsen. Daarnaast zijn ze te vinden op verschillende Amersfoortse festivals waar zij een ‘Pitstop voor de fiets’ opzetten.
Voorbijgangers krijgen daar gratis een onderhoudsbeurt aan de fiets. Denk hierbij het invetten van de ketting, banden oppompen, remblokken spannen en ander klein onderhoud.
De fiets wordt verkocht via een website die binnenkort gelanceerd wordt.

FixieBrothers

In 2013 is FixieBrothers B.V. opgericht door haar FixieFathers Yannick van Liefland en Tamor Hartogs. Beiden geboren en getogen Amersfoorters.
Tamor hield enorm van een type fiets dat een single-speed bicycle of een fixed gear bike wordt genoemd. Een minimalistische fiets zonder versnellingen met afwijkende ontwerpen.

Omdat hij een samenwerking met Yannick wel zag zitten en Yannick’s zakelijke inzichten goed zou kunnen gebruiken, vroeg Tamor in dat cafétje in Kopenhagen of Yannick zou willen deelnemen in zijn onderneming. Een uur of vier later stond het eerste bedrijfsplan verspreid over de achterkanten van bierviltjes. Een fietsfabriek voor single-speeds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen