Onthulling vignet Gezonde School

Vignet Gezonde School
Vignet Gezonde School
Foto: GGD regio Utrecht

Prins Willem Alexanderschool locatie Randenbroek heeft het certificaat Milieu en Natuur gekregen. Het certificaat is onderdeel van het vignet ‘Gezonde School’. Deze wordt uitgereikt op donderdag 27 september om 8.30u. door wethouder Tiggelaar.

Het thema natuur en milieu staat hoog in het vaandel bij de Prins Willem Alexanderschool. Met de ontwikkeling van het groene schoolplein mét moestuinbakken, pruimenboom, zonnebloemen en appelboom hebben de kinderen een plek om te spelen, maar ook om te leren. Regelmatig worden er buitenactiviteiten/lessen gehouden. Planten die er gezaaid zijn worden verzorgd en geoogst door kinderen. Daarnaast hebben de leerlingen en leerkrachten aandacht voor het binnenmilieu in de school door de CO2 meter te gebruiken en de temperatuur in de klaslokalen in de gaten te houden. Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld. Zo is er een composthoop, een oud papierbak. Ieder jaar besteden ze aandacht aan manieren om afval een tweede kans te geven. Ook leren de kinderen door middel van het CNME: bijvoorbeeld met je voeten en een schepnet in de vijver op zoek naar beestjes.

Duurzaamheid gaat over kansen voor toekomstige generaties. Door de kinderen op jonge leeftijd te betrekken bij een schone, milieubewuste school en omgeving, legt dit een goede bodem voor de toekomst. Het certificaat Milieu en Natuur is onderdeel van het landelijke project ‘Gezonde School’, waarmee scholen erkenning krijgen voor hun inspanning om de gezondheid van leerlingen te verbeteren. Gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een betere leefstijl. De uitreiking is mede mogelijk gemaakt door middel van ondersteuning van de GGD regio Utrecht en B.Slim.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen