Kruising Hertekop 29 en 30 september dicht

Kruising Hertekop - Schutterhoeflaan
Foto: Provincie Utrecht

In het weekend van 29 – 30 september voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de kruising Arnhemseweg (N226)/Lockhorsterweg-Dodeweg (kruising Hertekop) op de grens van gemeenten Leusden en Amersfoort. Tijdens de werkzaamheden is de N226 tussen de aansluiting met de Groene Zoom en de Kersenbaan afgesloten. Ook de op- en afritten van de A28 en de Dodeweg en Lockhorsterweg zijn dit weekend afgesloten. Er zijn omleidingsroutes en er worden verkeersregelaars ingezet.

De provincie Utrecht verbetert kruising Hertekop om het verkeer tussen Leusden, de A28 en Amersfoort beter te laten doorstromen en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Weekendafsluiting augustus

De aannemer is in augustus gestart met de herinrichting van de kruising. Tijdens de weekendafsluiting van medio augustus is de tijdelijke weg aangelegd die ruimte biedt om de kruising te verbouwen buiten het verkeer om. Daarna is een start gemaakt met de aanleg van de nieuwe fietstunnel en de nieuwe N226.

Werkzaamheden weekendafsluiting september

In het weekend van vrijdagavond 28 september 20.00 uur tot en met maandagochtend 1 oktober 6.00 uur wordt de gehele kruising opnieuw afgesloten. Dit is nodig om de nieuwe kruising aan te kunnen sluiten op de N226. Na dit weekend wordt het resterende deel van de fietstunnel aangelegd. Ook wordt gestart met de aanleg van de nieuwe parallelweg die als ontsluitingsweg van de Schutterhoeflaan en Ruitenbeeklaan dienst zal doen.

Hinder

Tijdens deze tweede weekendafsluiting is de N226 (Arnhemseweg) tussen de aansluiting met de Groene Zoom en de Kersenbaan afgesloten. Het verkeer tussen Amersfoort en Woudenberg wordt omgeleid (pdf, 851 kB) via de A28 en N227. De Dodeweg en Lockhorsterweg zijn in dit weekend ook afgesloten en alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer en aanwonenden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om hen te begeleiden. Fietsverkeer wordt in verband met de afsluiting van het fietspad onder het viaduct A28 omgeleid via de Diamantweg/Dorresteinseweg.

Adviesroute tot en met maandag 22 oktober

Om de druk op het tijdelijke kruispunt te verminderen en te zorgen voor een goede doorstroming van met name de bus, is er tot en met maandag 22 oktober een adviesroute ingesteld voor het doorgaande verkeer op de N226 tussen Maarsbergen en Amersfoort. Deze loopt via de N224 en de N227.

Derde weekendafsluiting

In het weekend van vrijdagavond 19 oktober 20.00 uur tot en met maandagochtend 22 oktober 6.00 uur zal de kruising nogmaals worden afgesloten. Ook dat weekend wordt het verkeer omgeleid via de A28 en de N227.

Bron: province Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen