Zingen voor Wereld Alzheimer Dag

Care&Culture Koor
Foto: Beweging 3.0 - filmstill

Op maandag 17 september om 14.00 uur treedt het Care&Culture Koor op in woonzorgcentrum Nijenstede, samen met het Afasiekoor van Beweging 3.0. De presentatie is de opmaat tot de grootse presentatie van de Care&Culture Koren in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam, op vrijdag 21 september: Wereld Alzheimer Dag. Iedereen is van harte welkom bij de presentaties.

Het Care&Culture Koor van Nijenstede treedt op maandag 17 september van 14.00 tot ongeveer 15.00 uur op in woonzorgcentrum Nijenstede (Heiligenbergerweg 84, Amersfoort) van Beweging 3.0. Het koor bestaat uit bewoners van Nijenstede en mbo-studenten. Ook het Afasiekoor van Beweging 3.0 doet mee. Lex Baaij (lid Raad van Bestuur Beweging 3.0) opent de presentatie, Menno Tigelaar (wethouder Zorg) sluit af. Het zingen wordt afgewisseld met korte gedichten of verhalen: oudere koorleden blikken terug op hun leven toen zij 15 jaar oud waren en studenten vertellen hoe zij denken dat hun leven eruitziet als zij 85 jaar zijn.

Slotpresentatie in Nationale Opera & Ballet

Op vrijdag 21 september (Wereld Alzheimer Dag) is van 14.00 tot ongeveer 15.00 uur de grootse slotpresentatie in de foyer van Nationale Opera & Ballet (Amstel 3, Amsterdam), samen met professionals van Nationale Opera & Ballet, dirigent Jules van Hessen en schrijver Marjan Berk. Een deel van het Care&Culture Koor van Nijenstede is aanwezig bij de presentatie.

Care&Culture Koor

Ontmoetingen tussen jong en oud en het leren kennen van elkaars leefwerelden zijn belangrijk in een mensenleven. Het kan eenzaamheid doorbreken en het geluksgevoel vergroten. Om die reden zijn in diverse dorpen en steden Care&Culture Koren gestart. In deze koren zingen oudere en jongere mensen met of zonder dementie samen. Met hun familie, kinderen/jongeren, mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die verder wil meedoen. Zij worden begeleid door (kunstvak)professionals. Vele (zorg)organisaties zijn daarbij betrokken, waaronder Beweging 3.0. Behalve Nijenstede hebben ook de locaties St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis en verpleeghuis De Lichtenberg een Care&Culture Koor.

Afasiekoor Beweging 3.0

Het Afasiekoor van Beweging 3.0 bestaat uit cliƫnten die moeite hebben met praten door een beroerte. Het koor is een vorm van therapie die ondersteuning biedt in het dagelijks leven en zelfvertrouwen geeft. Bovendien zorgt het samen zingen ook voor plezier en lotgenotencontact.

Wereld Alzheimer Dag 2018

Vrijdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de week rondom deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan dementie. De Care&Culture Koren presenteren zich voorafgaand aan de Wereld Alzheimer Dag in Amersfoort, Heerlen, Urk en Haarlem, met als grootse afsluiting de presentatie in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam op de Wereld Alzheimer Dag. Er zijn ook diverse sing-ins. Kijk voor meer informatie over de presentaties en de sing-ins op www.careculture.nl. Meer informatie over de Wereld Alzheimer Dag staat op https://www.alzheimer-nederland.nl

Reacties