Drie nieuwe zoete Amersfoortse musthaves!

De afgelopen maanden heeft Amersfoorts patissier Tim van der Sanden, ook bekend als Dr. Chocolate, in het geheim gewerkt aan drie nieuwe originele Amersfoortse producten: een OLV-toren van chocola, een heuse Keibonbon en een Amersfoortse appelbol (in de vorm van de binnenstad). Op 7 september zijn deze zoete musthaves gelanceerd tijdens de opening van de videoprojecties in de Onze-Lieve-Vrouwetoren.

Lekker én levensecht

De 3D chocolade-uitvoering van de OLV-toren lijkt als twee druppels water op de echte toren: elk detail is erin terug te vinden. Het torentje is 13 cm hoog en heeft een subtiele glans door het gebruik van eetbaar brons- en zilverpoeder; bijna te mooi om je tanden in te zetten. De vulling van de handgemaakte toren bestaat uit 100% hazelnoot en een ‘krokantje’. Er is geen extra suiker aan toegevoegd. De Keibonbon is eveneens een meesterwerkje; als Everard nog had geleefd, zou hij er ongetwijfeld een kilo’s van laten aanslepen!

Amersfoortse Appelbol

Om de keistad met een gebakje op de kaart te zetten heeft Dr. Chocolate de traditionele appeltaart ‘omgebouwd’ naar een verrassende Amersfoortse Appelbol. De bol is van krokante koek gemaakt met binnenin amandelspijs en een frisse appelcompôte. Een handgemaakte decoratie maakt het helemaal af. “We kennen natuurlijk allemaal de Bossche Bol uit ’s Hertogenbosch, maar ik vond dat Amersfoort wel een eigen bol verdiende. Toen ik in de gaten kreeg dat onze historische binnenstad precies de vorm van een appel heeft, was het plan voor de Amersfoortse Appelbol snel bedacht”, vertelt Tim van der Sanden enthousiast.

De Amersfoortse lekkernijen zijn verkrijgbaar bij Dr. Chocolate op het Mooierplein en diverse horecagelegenheden in de stad. Lekker om zelf op te eten, maar ook een graag gezien cadeau of relatiegeschenk.

Reacties