Zuiderzee Klassieker start in Amersfoort

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Voormalig profwielrenner Steven Rooks fietst zaterdag 29 september mee met de Zuiderzee Klassieker, een wielerevent georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting.

Rooks (58 jaar) draagt graag zijn steentje bij aan het werk van de stichting: “Ik weet hoe belangrijk het is om een gezonde buik te hebben. Zelf heb ik altijd een gevoelige buik gehad, ook tijdens mijn wielercarrière, daarom ben ik erg bezig met gezond te leven en gezonde voeding.” Rooks is pas op latere leeftijd vader geworden. Ook voor zijn 9-jarige dochter vindt hij het belangrijk om fit te zijn en te blijven.

Start in Amersfoort

De tocht wordt voor de 8e keer verreden en start dit jaar voor het eerst vanuit Amersfoort, de thuishaven van de Maag Lever Darm Stichting én middelpunt van Nederland. Dat sluit naadloos aan bij het doel waarvoor de deelnemers fietsen: de buik, het middelpunt van onze gezondheid.

2 miljoen patiënten

In Nederland leven ruim 2 miljoen buikpatiënten met chronische buikklachten. Van ongemakkelijk tot ongeneeslijk. Van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) tot darmontstekingsziekten als de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa tot ongeneeslijke ziekten als darmkanker, alvleesklierkanker en slokdarmkanker. Om tot een snellere diagnose en een betere behandeling van deze aandoeningen te komen is onderzoek nodig. En geld. Daarvoor fietsen de deelnemers op 29 september.

Bekende wielrenners

Naast Steven Rooks fietsen ook profwielrenners Bram Tankink en Roxane Knetemann mee om hun steentje bij te dragen. Meesterknecht Gert Jakobs, voormalig profwielrenner, wordt dagelijks geconfronteerd met de darmaandoening van zijn vriendin en fietst voor de tweede keer mee. Daarnaast steunt profveldrijder en Amersfoorter Lars van der Haar de Zuiderzee Klassieker.

Over de Zuiderzee Klassieker

De Zuiderzee Klassieker is een wielerevent, georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting. Met deze tocht wordt geld ingezameld voor meer wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten. Fiets mee met Steven, Bram, Roxane en Gert! Kijk op www.zuiderzeeklassieker.nl voor meer informatie en meld je aan!

Over Steven Rooks

Steven Rooks was van 1992 tot 1995 profwielrenner. Hij brak in één klap door vanwege zijn overwinning in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. In 1988 behaalde hij zijn grootste Toursuccessen: hij eindigde als tweede in het eindklassement van de Tour de France en won dat jaar de bergetappe naar de Alpe d’Huez en het combinatieklassement. Tegenwoordig begeleidt Steven Rooks fietsclinics, evenementen voor bedrijven. Meer informatie: www.stevenrooks.nl.

Reacties

Cookieinstellingen