Amersfoortse treinreiziger vereeuwigd op historische plek

Kunstenaar Daniël van de Haterd aan het werk.
Kunstenaar Daniël van de Haterd aan het werk.
Foto: Wagenwerkplaats2033

Een voormalig vrijwel kale, vervallen muur is door kunstenaar Daniël van de Haterd getransformeerd tot een opvallend kunstwerk, waarin de geschiedenis en toekomst van de Wagenwerkplaats samenkomen.

De officiële onthulling van de muurschildering vindt plaats op zondag 9 september van 14.30 tot 15.30 als onderdeel van Open Monumentendag Amersfoort. Onder het genot van een hapje en drankje zijn betrokkenen, omwonenden en geïnteresseerden welkom de finishing touch van het enorme kunstwerk te aanschouwen. De muur bevindt zich aan de Soesterweg 333/334 naast Per Expressie en DLC.

Daniël van de Haterd is eind juli gekozen als winnaar van de uitvraag die is gedaan om een kunstwerk te realiseren op de enorme muur van de Wagenwerkplaats. Een jury, bestaande uit Joke Sickmann, Prisca Maas, Johanna van der Werff en het projectteam van de leergang ‘Leiderschap in Cultuur’, heeft daar toentertijd toe besloten.  Afgelopen weken is Daniël druk bezig geweest om het kunstwerk te realiseren. Het kunstwerk van Van de Haterd is een traject door de tijd: de muurschildering laat een Amersfoortse treinreiziger zien waardoor de bijzondere historie van de Wagenwerkplaats wordt weerspiegeld.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort, de NS en het leertraject Leiderschap in Cultuur – Utrecht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen