Gerard in de race voor Gouden Venus van Milo

Cheque voor Bram Brundel en Màrchien Plug-Nijenhuis van Gerard Hilhorst
Foto: Gerard Hilhorst

Deze week is het de laatste week dat gestemd kan worden op de genomineerden voor de Gouden Venus van Milo. Onder de genomineerden vier inwoners uit Amersfoort.

De Gouden Venus van Milo is een onderscheiding van het DELA goededoelenfonds voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de Nederlandse samenleving. Voor de winnaar van de verkiezing is een prijs van € 10.000, – beschikbaar om in te zetten voor zijn of haar goede doel.

Zangduo en muziektherapeuten Bram Brundel en Màrchien Plug-Nijenhuis ontvingen dit weekend een cheque uit handen van Gerard Hilhorst van € 100,-. Daarmee wil het duo een pilot op gaan zetten, die ook landelijk uitstraling gaat krijgen. Een project om ernstige zieke kinderen in hun verdriet en emotie een mooi muzikaal en therapeutisch moment te geven. Het resultaat hiervan zal te zien zijn op het 15e nieuwjaarsconcert op zondagmiddag 20 januari 2019. Dit nieuwjaarsconcert wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Hoogland. In dit concert zullen Bigband On The Move o.l.v. Bert Pfeiffer (Bandleider/dirigent) en het klassieke orkest Vegas Strings Orchestra o.l.v. Pieter van den Dolder (Dirigent/artistiek leider) samen gaan optreden. Gezamenlijk vormen zij een nieuw metropole orkest. “Want muziek verbindt ons met elkaar en muziektherapie doet dat,” aldus Gerard.

Gerard Hilhorst is één van de genomineerden voor de Gouden Venus van Milo. Mocht hij deze verkiezing winnen, dan komt de prijs ten gunste van het project van Bram en Màrchien, die de pilot dan verder zullen gaan uitwerken. De bekendmaking van de Gouden Venus van Milo is op 23 september. Er kan nog gestemd worden tot 9 september via deze link.

 

Reacties

Cookieinstellingen