Geslaagde en zonnige eerste editie Soester Wandelweekend

Soest en Baarn waren de afgelopen dagen het decor voor het gloednieuwe wandelevenement het Soester Wandelweekend.

In samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn voegde Le Champion een nieuw, uniek en jaarlijks terugkerend wandelevenement aan de wandelkalender. 3.435 wandelaars genoten dit weekend – één of twee wandeldagen – van routes van 10, 20 of 30 km. Na afloop konden de wandelaars hun wandelprestatie vieren in de Gildetent op het Gildeterrein in Soest. Hier vinden na het weekend de jaarlijkse Gildefeesten plaats.

Unieke wandelroutes

De Soester Duinenroute, geopend door de burgemeester van Soest Rob Metz, op zaterdag ging over overweldigende zandvlaktes en de 20 en 30 km gingen verder over gebieden als de Lange Duinen en kwamen langs Landgoed De Paltz en Restaurant t’ Hoogt, de 30 km kwam vervolgens langs de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg, een voormalig landingsgebied. Op zondag begon de Baarnse Bossenroute, geopend door de burgemeester van Baarn Mark Röell, met een wandeltocht door het Baarnse Bos en langs Paleis Soestdijk. De 20 en 30 km routes gingen door de bossen van Lage Vuursche en langs prachtige heidegebieden en Landgoed Pijnenburg. De wandelaars van de 30 km wandelden door het park achter Kasteel Groeneveld en door de uitgestrekte bossen bij landgoed Buitenzorg en langs het Hilversumse Wasmeer. Op beide dagen kwamen alle wandelaars samen bij de Gildetent voor een sfeervol finishfeest.

Prachtige bedragen voor goede doelen

Wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen voor het goede doel. Mede dankzij de samenwerking met Rotaryclub Soes-Baarn is er voor Stichting Semmy gekozen als goede doel. Een organisatie die zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker. Daarnaast ging een deel van de opbrengst – zoals parkeerkosten – naar lokale goede doelen, zoals Openluchttheater Cabrio. Vandaag ontvingen de organisaties uit handen van Rotaryclub Soest-Baarn de opgehaalde bedragen. Voor Stichting Semmy werd een mooi bedrag van €8.000,- opgehaald. Op zowel de cheque voor Openluchttheater Cabrio als lokale goede doelen in Soest en Baarn stond een bedrag van €2.500,-.

Mooie eerste opkomst

De belangstelling was groot voor de eerste editie van het Soester Wandelweekend. Afgelopen weekend liepen bijna 1.300 wandelaars zowel de Soester Duinenroute als de Baarnse Bossenroute. De 20 km was het meest populair bij de wandelaars, ongeveer 60% liep deze afstand. Het grootste aantal wandelaars kwam uit de provincie Noord-Holland, maar ook veel wandelaars uit de provincie Utrecht kwamen hun eigen omgeving bewonderen. Ook internationaal was er interesse in het Soester Wandelweekend met inschrijvingen van vijf andere nationaliteiten.

Editie 2019

De 2e editie van het Soester Wandelweekend is volgend jaar op 17 & 18 augustus 2019, het weekend voorafgaand aan de Gildefeesten. Inschrijven is mogelijk van medio maart.

Reacties