Veel belangstelling voor Halve van Hoogland

De start van de een na laatst Halve van Hoogland, de 39e, in 2017
Foto: Altis

De 40ste Kok Wooncenter Halve van Hoogland heeft al enkele honderden inschrijvingen meer dan vorig jaar rond deze tijd.

De Amersfoortse Atletiekvereniging Altis organiseert de Halve op zondag 16 september 2018. Omdat het een jubileumeditie en tegelijkertijd de allerlaatste keer is dat dit hardloopevenement wordt georganiseerd, maakt Altis er een feestelijke Grand Finale van.

Diverse extra onderdelen

De Halve van Hoogland bestaat traditioneel uit kidsruns, een loop voor oudere jeugd, een 5 km en 10 km wegwedstrijd en prestatieloop, en natuurlijk de halve marathon als hoofdnummer.
Dit jaar kun je de halve marathon ook als estafette lopen. Dat doe je met z’n drieën. Ieder loopt dan ongeveer 7 km. Ludiek is de combinatie met de halve van de Marathon Amersfoort die op 10 juni plaatsvond. Deelnemers die beide halve marathons hebben volbracht krijgen als extra een speciale herinneringsmedaille voor een hele marathon, want ½ + ½ = 1.

Veel handen maken licht werk

Voor de organisatie van de Halve van Hoogland zijn heel veel vrijwilligers nodig. Voor zondag 16 september zoekt de organisatie nog mensen die een handje komen helpen. Dat kan in allerlei functies. Een compleet overzicht van wat je kunt komen doen, is te vinden op de website van de Halve van Hoogland.

Aanmelden en inschrijven

Voor informatie en inschrijven kun je terecht op de website van de Halve van Hoogland www.halvevanhoogland.nl . Aanmelden als vrijwilliger kan per mail bij de vrijwilligerscoördinator van de Halve van Hoogland: [email protected]

Reacties