Harry Hamstra Cup haalt € 5.400 op voor oncologie patiënten Meander

Floor, ambassadeur van de Vrienden van Meander neemt de cheque van € 5400 in ontvangst samen met Mark Roëll, burgemeester Baarn en voorzitter Vrienden van Meander en Haiko Bloemendal (r), internist-oncoloog Meander.
Foto: Meander Medisch Centrum.

De bezoekers van de jaarlijkse Harry Hamstra Cup in Nijkerk hebben op zaterdag 11 augustus € 5.400 gedoneerd aan de Vrienden van Meander.

Met deze donatie gaat Meander de afdeling voor dagbehandeling van oncologie patiënten aankleden met XL foto’s van landschappen uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis waaronder Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg. De dagbehandeling Oncologie is de afdeling waar Harry Hamstra tijdens zijn ziekte vele uren heeft doorbracht. De Harry Hamstra Cup, voorheen Salenteincup, is een voetbalevenement waarbij topteams uit het amateurvoetbal meedoen ter voorbereiding van de seizoenstart. Het evenement vond plaats van 7 t/m 11 augustus op diverse locaties in Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk. Dit jaar was V.V. IJsselmeervogels de winnaar van de Cup.

De donatie is in ontvangst genomen door Floor, ambassadeur van de Vrienden van Meander, Mark Roëll, burgemeester Baarn en voorzitter Vrienden van Meander en Haiko Bloemendal, internist-oncoloog Meander. Bloemendal was de behandelend arts van Harry Hamstra en is blij met de grote gift: “Voor de patiënten die, soms dagelijks, ons ziekenhuis bezoeken voor een intensieve therapie, is het heel belangrijk dat ze verblijven in een prettige omgeving en dat ze aanvullende zorg krijgen. We zijn de familie Hamstra, de organisatie en alle bezoekers ontzettend dankbaar voor deze gift en we gaan er voor zorgen dat het een heel goede bestemming krijgt in Meander.”

De Harry Hamstra Cup heeft voor een periode van vijf jaar de Vrienden van Meander gekozen als goed doel van het evenement.

Bron: Meander Medisch Centrum

Reacties