3.435 wandelaars tijdens eerste editie Soester Wandelweekend

Paleis Soestdijk
Foto: Le Champion

De belangstelling is groot voor het gloednieuwe wandelevenement het Soester Wandelweekend waarbij wandelaars de unieke omgeving van Soest en Baarn gaan ontdekken.

Maandag 6 augustus sloot de inschrijving van dit nieuwe wandelevenement georganiseerd door Le Champion in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. In totaal wandelen er 4.730 wandelaars in het weekend van 18 en 19 augustus. Op zaterdag genieten 2.525 wandelaars van de prachtige Soester Duinenroute en op zondag zijn er 2.205 wandelaars op de mooie Baarnse Bossenroute. De start- en finishlocatie is beide dagen op het Gildeterrein in Soest, voorafgaande aan de jaarlijkse Gildefeesten.

Startschot

De burgemeesters van Soest en Baarn geven het startschot voor de eerste editie van het Soester Wandelweekend. Op zaterdag 18 augustus om 08:00 uur geeft burgemeester Rob Metz het startschot voor de Soester Duinenroute en op zondagochtend geeft Mark Roëll, burgemeester van Baarn, het startschot voor de Baarnse Bossenroute.

Populaire route

Op zaterdag 18 augustus start de Soester Duinenroute en een dag later staat de Baarnse Bossenroute op het programma. Dagelijks wordt er gewandeld over afstanden van 10, 20 of 30 km. Van alle afstanden is de 20 km de populairste afstand onder de wandelaar, 60% gaat voor deze afstand. De Soester Duinenroute is het meest geliefd onder de wandelaars. Deze route brengt wandelaars o.a. over de overweldigende zandvlaktes van de Korte en Lange Duinen. De Baarnse Bossenroute gaat door het Baarnse bos, langs Paleis Soestdijk en Kasteel Groenenveld.

Goede doel

De opbrengsten van het Soester Wandelweekend gaan – door de samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn – naar twee goede doelen: Stichting Semmy en Openluchttheater Cabrio in Soest. Met het bedrag dat wordt opgehaald voor Stichting Semmy kan onderzoek worden gedaan naar een nieuwe behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Het totale bedrag dat voor zowel Stichting Semmy als Openluchttheater Cabrio door alle wandelaarsis opgehaald, wordt door middel van een chequeoverhandiging uitgereikt. De cheque wordt overhandigd door Rotaryclub Soest-Baarn op zondagmiddag om 15.00 uur in de Gildetent.

1.300 wandelaars hebben zich ingeschreven voor het gehele Soester Wandelweekend. Het grootste deel van de deelnemers komt uit Noord-Holland, daarna volgen de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Het Soester Wandelweekend is erg geliefd onder vrouwen, maar liefst 70% van de deelnemers is vrouw. Zelfs in het buitenland is het Soester Wandelweekend niet onopgemerkt gebleven, dit jaar doen er deelnemers uit o.a. België, Suriname en India mee.

Voor de eerste editie van het Soester Wandelweekend is geen na-inschrijving mogelijk.

Reacties