ALTIS organiseert Nordic Walking clinics

Foto:

Wil je gezond en sportief bezig zijn? Atletiekvereniging Altis organiseert een viertal clinics om kennis te maken met Nordic Walking. Iedereen is welkom.

De clinics vinden plaats op vier woensdagochtenden van 09:30 tot 10:30 uur op de volgende data: 19 en 26 september, en 3 en 10 oktober. Aanmelden voor de clinics kan per e-mail [email protected] De kosten bedragen € 10 voor 2 clinics. De benodigde Nordic Walking stokken kunnen tijdens de clinics geleend worden bij Altis.

Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is een intensieve wandelvorm om je lichaam te trainen. Iedereen kan met stokken lopen, maar Nordic Walking moet je leren. Als je de juiste techniek gebruikt, kan dat je conditie en uithoudingsvermogen sterk verbeteren. Rug-, schouder- en armspieren worden tijdens Nordic Walking intensief gebruikt. Het wandelen is daardoor effectiever. De poles (stokken) bieden steun en stabiliteit, en verminderen de belasting op de knieën, heupen, enkels en wervelkolom.
Nordic Walking geeft een snelle gezondheidswinst. Je gebruikt ongeveer 90% van al je spieren. Het blessurerisico is laag. Een voordeel is dat je lekker in de buitenlucht komt en van de natuur kunt genieten.

Nordic Walking bij Altis

Altis biedt wekelijks op zaterdagochtend trainingen aan van ca. 1 ½ uur in de directe omgeving van Amersfoort. Samen wandelen in een groep in verenigingsverband is gezellig. Bij Altis word je bovendien deskundig begeleid door opgeleide trainers. Je bent ook zonder deel te nemen aan de clinics welkom om een keer mee te lopen voor je lid wordt.

Meer informatie is te vinden op de website www.altis.nl.

Reacties