Film kijken op bijzonder locaties

Kasteel Amerongen
Foto: Provincie Utrecht

In samenwerking met provincie Utrecht en de gemeente Utrecht organiseert Filmtheater ’t Hoogt in augustus en september Cinema Buiten, openluchtfilmvoorstellingen op bijzondere erfgoedlocaties. Veertien speciaal geselecteerde arthouse films zijn op elf prachtige historische locaties te zien, zoals Kasteel Amerongen, Museum Oud Amelisweerd, Paleis Soestdijk en forten van de Hollandse Waterlinie.

In Cinema Buiten toont ’t Hoogt een gevarieerd programma van veertien arthouse films. Zo is de Japanse film Tampopo te zien bij Metaal Kathedraal, met voorafgaand een Japans diner. Daarnaast vier avonden op Paleis Soestdijk, met klassiekers als La Grande Belleza en Amélie – beiden overladen met prijzen, de Franse komedie C’est la Vie bij Huis Doorn, de klassieker 2001: A Space Odyssey in een shelter op Park Vliegbasis Soesterberg – de perfecte locatie voor deze ruimtereis. En de voor-première van de Duits-Engelse documentaire Leaning into the Wind over het werk van landschapskunstenaar Andy Goldsworthy bij Museum Oud Amelisweerd. Donderdag 16 augustus start de eerste filmvertoning. Het volledige programma staat op www.hoogt.nl/cinemabuiten.

2018 Europees jaar van het cultureel erfgoed

De Europese Commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het doel is om zoveel mogelijk mensen ons cultureel erfgoed te laten ontdekken en ervan te laten genieten. Cultureel erfgoed is een belangrijk onderdeel van de Europese identiteit. Erfgoed helpt onze geschiedenis beter te begrijpen. De provincie Utrecht grijpt dit themajaar aan om het Utrechtse erfgoed in de schijnwerpers te zetten. Zo is er een silent disco georganiseerd in de Metaal Kathedraal en is de prijsvraag www.utrechtwereldberoemd.nl net gesloten, met maar liefst 143 inzendingen. Met Cinema Buiten stimuleren we filmliefhebbers een avondje bioscoop te doen op een wel heel bijzondere locatie en het erfgoed zo op een andere manier te beleven.

Filmtheater ’t Hoogt – 45 jaar

Filmtheater ’t Hoogt bestaat dit jaar 45 jaar en viert dat in september met een feestelijk jubileumfestival. ’t Hoogt opent vensters en biedt een bredere kijk op de wereld. Al 45 jaar vertoont het filmtheater onderscheidende films, structureel Europese prijswinnende producties, wereldcinema en spraakmakende documentaires. Jaarlijks zijn bijna 100 premièrefilms in Utrecht alleen in ’t Hoogt te zien.

Bron: provincie Utrecht

Reacties