Laatste kans om in te schrijven voor eerste editie Soester Wandelweekend

Soester Wandelweekend
Foto: Le Champion Sportevenementen

Over minder dan een maand luidt het startschot voor de eerste editie van het Soester Wandelweekend. Het Soester Wandelweekend is op zaterdag 18 & zondag 19 augustus en wordt in samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn georganiseerd.

Het nieuwe wandelevenement blijkt een grote groep wandelaars aan te spreken. Op dit moment staat de teller op meer dan 2.500 unieke inschrijvingen met wandelaars die een weekend gaan deelnemen of één van beide dagen. De organisatie verwacht op zaterdag een kleine 2.000 wandelaars en op zondag naar verwachting 1.800. Wie bij de allereerste editie van het Soester Wandelweekend wil zijn, moet snel handelen. Inschrijven kan nog t/m 6 augustus voor de afstanden van 10, 20 of 30 km via www.soesterwandelweekend.nl.

Unieke belevenis

Het Soester Wandelweekend is een aanrader vanwege de afwisselende natuur, die te zien is zien in de prachtige omgeving van Soest en Baarn. Op zaterdag wandelen de deelnemers de Soester Duinenroute aan de zuidzijde van Soest en op zondag voert de route de wandelaars noordwaarts door de Baarnse Bossen. Eén van de highlights op zaterdag is het schitterende landgoed de Paltz. De Paltz is een prachtig oud landgoed gelegen in de schaduwrijke bossen tussen Vliegbasis Soesterberg en de Soester duinen. Deze vliegtuigbasis is ongeveer 250 voetbalvelden groot en hier zien de wandelaars van de 30 km een oude vliegtuigshelter die nog stamt uit de Koude Oorlog. Op de zondag start de Baarnse Bossenroute. Hier passeren de wandelaars Paleis Soestdijk, wat op zichzelf al een unieke belevenis is, en daarna wandelen de 20 en 30 km deelnemers door de Baarnse Bossen langs kasteel Groeneveld. De oude Engelse tuinen en het pastorale landschap maken het een ervaring om niet snel te vergeten.

Muzikale gezelligheid

De finishlocatie is net als de startlocatie in de Gildetent in Soest. In de Gildetent zal ’s middags tijdens de finish op zaterdag een optreden verzorgd worden door een rockband en op zondag door een soul & funk band. Daarnaast kunnen de wandelaars langs de routes kennismaken met diverse muzikanten en optredens, zoals bij Openluchttheater Cabrio in Soest.

Inschrijven

De inschrijving voor het Soester Wandelweekend sluit maandag 6 augustus om 24.00 uur. Er is géén na-inschrijving. Deelnemers kunnen kiezen om het hele weekend te wandelen of op één van beide dagen. Bij inschrijving kan een vrijwillige donatie worden gedaan voor het goede doel Stichting Semmy. Kijk voor meer informatie op www.soesterwandelweekend.nl.

Reacties