143 ideeën om erfgoed wereldberoemd te maken

Foto: Provincie Utrecht

De inzendtermijn voor de prijsvraag Utrecht Wereldberoemd is gesloten! Afgelopen tijd zijn 143 ideeën ingezonden om het erfgoed in de provincie Utrecht in het zonnetje te zetten. Komende weken gaat de jury alle ideeën bekijken en beoordelen. Uiterlijk 6 augustus worden op de website de tien finalisten bekend!

Van 15 mei tot 15 juli kon iedereen ideeën inzenden op de vraag: “Hoe maak jij het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd?”. Utrecht barst namelijk van de bijzondere geschiedenis, historische objecten en unieke verhalen: ons Utrechts erfgoed. Door mee te doen met de prijsvraag vragen inzenders aandacht voor het erfgoed dat zij belangrijk vinden én maken ze kans op mooie (geld)prijzen.

Tien finalisten

De zevenkoppige jury gaat komende weken in beraad om tien finalisten te selecteren. De finalisten hebben de tien beste ideeën ingezonden om het erfgoed in Utrecht in het zonnetje te zetten en maken daarmee kans op de hoofdprijs. Wie de hoofdprijs wint, wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 6 oktober.

Pitchtraining en stemmen

Om de ideeën te verfijnen en te pitchen tijdens de grote finale op 6 oktober, krijgen de tien finalisten een pitchtraining aangeboden door het Utrechtse bedrijf Jonge Honden. De pitches worden opgenomen en op 1 september gepresenteerd op de website http://www.utrechtwereldberoemd.nl/. De hele maand september is het dan mogelijk om op jouw favoriete pitch te stemmen! Zo kun je laten zien wat jij het beste idee vindt voor het erfgoed in de provincie Utrecht. De pitch met de meeste stemmen, wint de Utrecht Wereldberoemd-fiets.

Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 6 oktober is er niet alleen aandacht voor de tien finalisten, maar ook voor de overige 133 ideeën. Bij de ideeënmarktplaats die tijdens de prijsuitreiking plaatsvindt kunnen bedenkers in contact komen met ondernemers en andere geïnteresseerden. Zo matchen we aanbod (ideeën) met vraag (investeerders/ondernemers)!

Reacties