Mondriaanhuis ook open op maandag

Foto: Mondriaanhuis

In 2018 is het Mondriaanhuis voor het eerst ook open op maandag tijdens de schoolvakanties van de regio Midden Nederland. Het museum komt hiermee tegemoet aan de toegenomen vraag naar toeristische activiteiten op de maandag.

In de zomervakantie is het Mondriaanhuis extra open op: maandag 16, 23, 30 juli en maandag 6, 13 en 20 augustus.

Kinderactiviteiten

In de schoolvakantie is het dagelijks mogelijk om in het museum een speurtocht te doen of te knutselen in het Doe-het-zelf-atelier. Ook organiseert het Mondriaanhuis in de vakantie regelmatig extra kinderworkshops. De eerstvolgende creatieve workshop is ‘Mondriaanservies schilderen’ op woensdag 18 juli om 14.00 uur. Alle kinderactiviteiten zijn gratis bij museumbezoek. Voor de kinderworkshops is reserveren gewenst via [email protected]

Tentoonstelling Puur Natuur

Naast de vaste tentoonstelling over leven en werk van Piet Mondriaan is momenteel de tijdelijke expositie Puur Natuur te zien. Puur Natuur toont werk van Mondriaan uit het begin van zijn schildersloopbaan. In deze periode schilderde de kunstenaar nog niet in de bekende abstracte stijl met vlakken en lijnen, maar werkte hij figuratief en maakte hij landschappen, portretten, stillevens en bloemen.

Meer informatie over kinderworkshops en tentoonstelling is te vinden op www.mondriaanhuis.nl

Reacties