Olifanten smullen van XL verjaardagstaart

Zaterdagmorgen waren chef-kok Pierre Wind en tien kinderen al vroeg aan het kokkerellen geslagen. Samen maakten zij een reuzentaart klaar voor de olifanten van DierenPark Amersfoort.

Het park viert deze hele zomervakantie haar zeventigste verjaardag en daar hoort natuurlijk taart bij.
“Maken jullie mooie rozen van de andijvie, wij hebben nog twaalf kilo te gaan”, vraagt chef Pierre Wind aan zijn tien hulpchefs. “Hier ligt ook nog zeker vijftien kilo aan appels, laten wij daar feestelijke slingers van maken. Wat zullen die reuzen smullen, kicken man!” Nadat de laatste meloenen op de taart zijn geplaatst, konden de olifanten genieten van de traktatie.

Het taartmoment bij de olifanten is de aftrap van een zomer vol feestelijkheden. Elke dag in de zomervakantie viert het park haar zeventigste verjaardag met avontuurlijke kinderpartijtjes tussen de dieren. Ook de ouders kunnen het kind in zich naar boven halen en gewoon meedoen. Onder het spontane gezang van ‘Lang zal olifant leven’ smullen de olifanten nog lekker van de verjaardagstaart en ging het eerste Grootste Kinderfeestje van start in DierenPark Amersfoort.

Reacties