De Halve van Hoogland als estafette

Foto: av Altis

De Amersfoortse Atletiekvereniging Altis heeft een nieuw element toegevoegd aan de 40ste en laatste Halve van Hoogland op 16 september 2018.

De 21,1 km lange halve marathon van dit hardloopevenement kan nu ook met z’n drieën als estafette gelopen worden. Altis maakt werk van deze allerlaatste editie van de Halve van Hoogland. De estafette is een van de elementen die zijn toegevoegd om er ook echt een feestelijke Grand Finale van te maken.

Estafette

De estafette start klokslag 13:30 uur gelijk met de halve marathon. De estafette wordt op hetzelfde parcours gelopen. Elk team voor de estafette bestaat uit 3 personen. De minimum leeftijd is 13 jaar mits ook een volwassene meeloopt. De teams mogen willekeurig naar eigen inzicht samengesteld worden. Het mogen gemengde teams zijn, man en vrouw, jong en oud, 3 generaties, 3 buren, 3 vrienden, of hoe dan ook, zolang je het leuk vindt gezamenlijk te lopen.

Wisselpunten

Elke loper van het estafetteteam loopt ongeveer 7 km. Onderweg zijn daarom twee wisselpunten voorzien. Deze wisselpunten zijn alleen bereikbaar per fiets. Je mag geen gebruik maken van een auto. Fietsers mogen ook niet op het parcours van de halve marathon rijden. Er is daarom voorzien in aparte fietsroutes naar de wisselpunten. De laatste 200 meter naar de finish leg je met z’n drieën af. De fietsen kunnen dan geplaatst worden in de fietsenstalling bij het Enkeerpad ter hoogte van de Duivensteeg.

Aanmelden

Ook voor de estafette kun je inschrijven op www.HalvevanHoogland.nl. De inschrijfkosten voor een estafette team (drie personen) bedragen € 24,-. Wacht niet te lang met inschrijven. Er is een limiet aan het aantal estafette teams dat kan deelnemen.

De 40ste Halve van Hoogland is een jubileum editie en tegelijkertijd de allerlaatste. Het is de Grand Finale met veel extra activiteiten. Dat wil je niet missen!

Reacties