Open call 2019: indienen projectplannen beeldende kunst

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

De gemeente verstrekt jaarlijks een opdracht voor het uitvoeren van een nieuw beeldend kunstproject dat een impuls geeft aan het beeldende kunstklimaat in de stad. Dit jaar kunnen tentoonstellingsmakers vernieuwende projectplannen in te dienen. Dat kan tot en met 16 september 2018.

Uitgangspunten voor deelname

Het winnende concept weet de actuele kunst op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld door een vernieuwde vorm te gebruiken, door een sterk concept, een ongebruikelijke samenwerking of door kunstenaars uit Amersfoort te inspireren en te prikkelen.

Het project vindt plaats in Amersfoort en ten minste drie beeldend kunstenaars en/of vormgevers wonend of werkend in Amersfoort nemen deel. De opdracht staat open voor curatoren van binnen en buiten Amersfoort.

Doel van de opdracht 2019

Met de impuls wil de gemeente kwalitatief hoogstaand werk van Amersfoortse beeldende kunstenaars zichtbaar maken, bij voorkeur in combinatie met kunstenaars van buiten Amersfoort. Hier stelt de gemeente een budget beschikbaar van € 25.000,-.

Wie een projectplan in wil dienen om kans te maken op deze impuls kan de voorwaarden vinden op de site van de gemeente Amersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties