Bram en Roos hebben een huis!

Foto: Bas en José Aalders

Twee weken geleden zaten ze nog met de handen in het haar. Maar nu valt er een last van de schouders van Bas en José Aalders. Ze hebben een huis!

Vanwege hun twee gehandicapte kinderen zijn Bas en José genoodzaakt om te verhuizen om in aanmerking te komen voor thuiszorg. Daarvoor moet de woning aan bepaalde verplichtingen voldoen. De aanpassingen waren in hun eigen woning niet mogelijk en de enige mogelijkheid die er was, was om te verhuizen.

Voor hen geldt dat een woning bezichtigen gepaard gaat met extra bezichtigingen en dat er een keuring door een bouwkundig tekenaar gedaan moet worden. Dit werkt vertragend en hierdoor hebben Bas en José al een paar keer achter het net gevist bij hun zoektocht naar een geschikte woning in Amersfoort. “Het vinden van een geschikte woning voor ons gezin in de gemeente Amersfoort. Hier hangt een behoorlijke waslijst aan eisen aan vast, welke natuurlijk niet gaan om de kleur van de keuken of de ligging van de tuin. Helaas zijn er weinig reeds aangepaste woningen op de markt en als ze er wel zijn, vallen ze 9 van de 10 keer buiten ons budget.”, aldus Bas en José.

Hun eigen woning was ondertussen verkocht en de tijd tikte door. Vanaf 1 augustus zou het gezin op straat komen te staan. Bas en José plaatsten daarop een oproep op social media, die massaal werd gedeeld. Met een crowdfundingsactie zamelden de ouders ook zo’n € 30.000,- in om de noodzakelijke aanpassingen in een toekomstige woning te kunnen doen.

Uit onverwachte hoek kwam de gouden tip. Een Amersfoorts gezin, dat op het punt staat te emigreren, nam contact op met het gezin. En zo werd de woning, nog voordat deze op Funda werd geplaatst via een makelaar, verkocht aan Bas en José. Niet alleen de ouders zijn blij met hun nieuwe woning, waar ze al een paar keer zijn wezen kijken. Ook de kinderen zien de verhuizing zitten naar de woning met een hut in de tuin wel zitten.

Reacties