Altis op zoek naar nieuwe Dafne Schippers

Foto:

Lid of geen lid, alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar zijn welkom bij de Sprint Challenge van atletiekvereniging Altis. Je kunt in een officiële wedstrijd laten zien dat je kunt sprinten!

Vrijdagavond 29 juni 2018 staat vanaf 17:00 uur alles voor je klaar: een officiële starter, wedstrijdjury, een speaker, startblokken, elektronische tijdwaarneming met finishfoto én de atletiekbaan van Altis aan de Schothorsterlaan in Amersfoort. Je loopt de afstand die bij je leeftijdsklasse hoort. Dat kan 60, 80 of 100 meter zijn.

Eerst een clinic

Voor je voluit gaat sprinten leren we je eerst de kneepjes van het sprintvak. We doen dat in de vorm van een clinic. Ervaren en gediplomeerde sprinttrainers van Altis stomen je in 45 minuten klaar voor de wedstrijd. In deze Sprint Clinic doe je in kleine groepen onder andere een warming up en krijg je uitleg over de startblokken. Atletiek ervaring is dus niet nodig.

Voor wie?

De Sprint Challenge is een officiële sprintwedstrijd voor iedereen van 12 tot en met 18 jaar: dansers, voetballers, hockeyers, niet-sporters, het maakt niet uit. Iedereen is welkom. Altis wil hiermee alle jongeren de mogelijkheid bieden om op een leuke manier kennis te maken met atletiek. Met de Sprint Challenge gebeurt dit op een geheel nieuwe manier. Deelnemers lopen tegen leeftijdsgenoten. Aan het eind van de avond strijden de beste 8 sprinters tegen elkaar in de finale.

Meer dan sprinten alleen

Het hoofdonderdeel van het evenement is de officiële sprintwedstrijd. Verspringen en estafette staan ook op het programma. Met de estafette kun je als groep van 6 deelnemers meedoen: in 6 x 60 meter nemen teams het tegen elkaar op.
Bij de verspringbakken staan trainers en jury voor de springers klaar. Ervaren verspringtrainers helpen de deelnemers in hun voorbereiding. Na verspringoefeningen en proefsprongen met tips van de trainers, mag je 3 wedstrijdsprongen maken.

Inschrijven t/m 23 juni

Inschrijven kan tot en met 23 juni via de website van Altis. De kosten bedragen € 2 per persoon: inclusief deelname aan Sprint Clinic, estafette en verspringen. Voor Altis leden is deelname gratis.

Meer informatie over de Sprint Challenge is ook te vinden op www.altis.nl.

Reacties