Afscheid pastoor Tuan parochie van Onze Lieve Vrouw

Vanmorgen heeft er een bijzondere viering plaats gevonden in de Heilige Kruiskerk te Amersfoort. Pastoor Tuan Nguyen Thanh nam afscheid van de parochie van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.

Op de dag dat Amersfoort in het teken staat van de Amersfoort Marathon, beëindigde pastoor Tuan Nguyen Thanh zijn negen jaar durende ‘marathon’ bij de parochie. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn familie, burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort en burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten en vele parochianen.

Het priesterkoor was gevuld met een bijzonder groot koor, samen met het gehele pastorale team en misdienaars. Ook de kinderen, die meededen met de kinderwoorddienst, bedankten pastoor Tuan om zijn vele goede kwaliteiten. Na afloop van de afscheidsdienst werd hij toegesproken door een aantal genodigden. Burgemeester Bolsius had een bijzondere speech, waarin hij terug blikte op één van de momenten van de Lourdesreizen. Hier ontmoette hij pastoor Tuan. Na afloop daarvan reikte hij een kaars uit van de Onze Lieve Vrouwen Toren. Dit als lichtpunt in zijn nieuwe werk en leefomgeving in Arnhem. Ook Irene Vriens en de pastoraal werker spraken mooie worden en Tuan ontving vele mooie cadeaus ter afscheid.

 

 

Reacties