Lecture ‘Let’s dense’ over gezonde leefomgeving en verdichting

Foto: Provincie Utrecht

De bevolking van de provincie Utrecht groeit tussen 2016 en 2040 naar verwachting met minimaal 165.000 inwoners. Hoe zorgen we ervoor dat onze dorpen en steden ook dan nog fijne en gezonde plekken zijn om te wonen, werken en verblijven?

Hoe gaan we om met onderwerpen als klimaatverandering, energietransitie, bereikbaarheid en verdichting? Die vragen staan centraal tijdens de lecture ‘Let’s dense’ op 12 juni 2018. Veel partijen zijn al bezig met deze vraagstukken. De provincie biedt hen graag een podium om inspirerende voorbeelden te delen en daarom organiseren we, samen met Architectuurcentrum AORTA, een lezing over gezonde leefomgeving en verdichting.

Programma

Aan het woord komen onder andere Froukje van de Klundert (POSAD), Albert Herder (StudioNINEDOTS) en Marco Broekman (marco.broekman), die hun innovatieve manieren van inrichten en bouwen presenteren. En natuurlijk is er voldoende tijd voor interactie.

Voor wie?

De lezing is bedoeld voor urban planners, strategen, opgavemanagers of eenieder die op een andere manier vakinhoudelijk bezig is met het inrichten van de openbare ruimte.

Waar en wanneer?

De lecture wordt georganiseerd bij Het Oude Magazijn, Soesterweg 310, 3812 BH Amersfoort. We starten op 12 juni om 15.30 uur en ronden om 18.00 uur af, met aansluitend gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Aanmelden

Aanmelden voor deze (gratis) bijeenkomst kan via https://lnkd.in/d-HxNR9. Dat kan tot en met 5 juni 2018.

Serie lectures

In 2018 en 2019 organiseert de provincie een serie lectures over gezonde verstedelijking. In iedere lecture wordt gezonde verstedelijking aan een ander maatschappelijk vraagstuk gekoppeld. Zo wordt duidelijk wat de gezamenlijke urgentie en opbrengst kan zijn, en wat er voor nodig is om tot oplossingen te komen.

De serie lectures maakt onderdeel uit van het aanjaagprogramma gezonde leefomgeving. Via dit programma werkt de provincie aan een leefomgeving die nóg gezonder is.

Bron: provincie Utrecht

Reacties