Medailleregen voor Amersfoortse atleten

Dit weekend vond in Gouda het Nederlands Kampioenschap atletiek masters plaats. Uit Amersfoort deden 18 atleten van Altis mee en 3 van Triathlon. Zij veroverden flink wat podiumplaatsen.

Na het warme en onstuimige weer van de afgelopen week, waren de omstandigheden voor de wedstrijden prima. Vrijdagavond was het ideaal loopweer met 16 graden, vrijwel windstil en af en toe wat miezerregen. Zaterdag en vandaag was het droog met iets meer wind, maar niet zo warm en benauwd als afgelopen week. Gunstig dus voor de atleten.

In totaal behaalde Triathlon 2 podiumplaatsen en Altis welgeteld 18! Jaap Stijlaart van Triathlon pakte twee keer goud bij de M60 op de 1500 m en 10.000 m. Bij Altis werden de volgende medailles in de wacht gesleept:
Cees Stolwijk haalde twee keer goud bij de M65 op de 5000 m en 10.000 m.
Thomas Reijnders won twee keer goud bij de M35 op de 100 m en 200 m.
Lennart Teunissen behaalde de meeste medailles: drie keer goud bij de M35 bij 110 m horden, hinkstapsprong en verspringen en zilver bij 400 m horden.
Ronald Meijer veroverde goud bij de M35 op het onderdeel polsstokhoogspringen.
Zeger Knipmeijer behaalde goud op het onderdeel 3000 m steeple in de categorie M45.
Astrid van Velden won goud op de 1500m in de categorie V50.
Anita van den Bogert won goud in de categorie V50 op de 10.000

Omdat niet op alle disciplines de medaillelimiet werd gehaald waren er ook podiumplaatsen, maar geen medailles, voor Bernadette de Boer (1500m en 800m), Harald Geitenbeek (kogelslingeren en gewichtwerpen) en Zeger Knipmeijer (110mh en 400mh).