Een huis voor Bram en Roos

Foto: Bas en José Aalders

Een gezin met twee kinderen met een neurologische aandoening dreigt op straat te komen staan.

Bas en José zijn de ouders van Bram (5) en Roos (2). Beide kinderen zijn geboren met een neurologische aandoening. Hierdoor hebben de kinderen extra zorg nodig, zoals thuishulp, voor ontlasting van de zorgtaak die zij hebben.

“Bram met zijn cerebrale parese ontstaan door een hersenbloeding, zijn vele ziekenhuisopnames door de epilepsie en als ‘hoogtepunt’ zijn ingrijpende hersenoperatie”

“Roos met haar zeer zeldzame genetische aandoening: het MEF2c syndroom met alle bijbehorende uitdagingen zoals epilepsie, grote ontwikkelingsachterstand, geen mogelijkheden tot communiceren en uiteraard haar onzekere toekomst.”

Genoodzaakt om te verhuizen

Om in aanmerking te komen voor thuiszorg, moet de woning alleen aangepast worden. De aanpassingen waren in hun eigen woning niet mogelijk en daarom is het gezin op zoek gegaan naar een andere woning. En dat levert op de huidige woningmarkt een probleem op. Voor hen geldt dat een woning bezichtigen gepaard gaat met extra bezichtigingen en dat er een keuring door een bouwkundig tekenaar gedaan moet worden. Dit werkt vertragend en hierdoor hebben Bas en José al een paar keer achter het net gevist bij hun zoektocht naar een geschikte woning in Amersfoort. “Het vinden van een geschikte woning voor ons gezin in de gemeente Amersfoort. Hier hangt een behoorlijke waslijst aan eisen aan vast, welke natuurlijk niet gaan om de kleur van de keuken of de ligging van de tuin. Helaas zijn er weinig reeds aangepaste woningen op de markt en als ze er wel zijn, vallen ze 9 van de 10 keer buiten ons budget.”, aldus Bas en José.

Daarom komt het neer op het vinden van een woning die aan te passen is. Maar ook hier is geld voor nodig. Door de huidige hypotheek regels en de forse eigen bijdrage die de gemeente hanteert, lijkt ook dit een bijna onmogelijke opgave.

In actie

“Mensen die ons kennen weten dit: we vragen niet graag om hulp!”vervolgen de ouders. “Helaas dwingt deze situatie ons er nu toch toe een beroep op jullie te doen. Met jullie hulp hopen we een voor de kinderen geschikte woning te kunnen financieren, zodat we de komende 20 jaar weer een goede basis hebben om de rest van onze ‘uitdagingen’ aan te kunnen gaan”

Hun eigen huis hebben ze kunnen verkopen, maar daar moeten ze op 1 augustus uit zijn. En dan? Dan staan ze, zoals het er nu uit ziet, op straat. In een filmpje vraagt Bas om hulp. Ben of ken jij een makelaar, huiseigenaar van een aangepaste woning of financieel adviseur? Dan is jouw hulp van harte welkom. Ook is het gezin een crowdfundactie gestart om geld in te zamelen om de woningaanpassingen te kunnen financieren.

Wil jij dit gezin helpen? Reageren kan op het emailadres [email protected] of door een gift over te maken via de crowdfunpagina.

 

 

Reacties