FASadE krijgt een nieuw gezicht

Foto:

FASadE, forum voor architectuur en stedenbouw in Amersfoort heeft per 1 juni a.s. een nieuw gezicht.

Met ingang van die datum neemt Irene Edzes als programmeur FASadE de taken over van Johanna van der Werff, die per 1 juni stopt als directeur FASadE. Geadviseerd door de programmaraad van FASadE, zal Irene Edzes nieuw programma organiseren om de belangrijke rol die architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur voor stad en land hebben te belichten, te bediscussiëren en daarop te reflecteren.

Irene Edzes is architect bij bureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur Vollmer & Partners. Johanna van der Werff, de programmaraad van FASadE en Paul Baltus, directeur van de overkoepelende stichting Amersfoort in C hebben er alle vertrouwen in dat Irene Edzes het programma van FASadE op een goede en interessante manier vorm en inhoud kan geven. De afgelopen jaren heeft zij naast haar werk als architect veel relevante ervaring opgedaan met het organiseren van publieksgerichte activiteiten op het gebied van stedenbouw en architectuur. Al tijdens haar studie Bouwkunde organiseerde zij lezingen. Ook was zij gedurende enkele jaren bestuurslid van het Haags Architectuur Café (HaAC). Sinds 2006 woont Irene Edzes in Amersfoort. Zij verzorgt daar onder meer architectuurrondleidingen en gedurende enkele jaren organiseerde zij in de HUB voor Duurzaamheid lezingen en filmavonden. Speciale interesse heeft Irene Edzes voor het raakvlak tussen stedenbouw en landschapsarchitectuur: ze was betrokken bij meerdere studies en onderzoeken op dat gebied.

Urban Picknick op woensdag 11 juli a.s.!

Met een Urban Picknick op 11 juli a.s. op een, nog nader bekend te maken, bijzondere plek in de stad neemt de nieuwe programmamaker de aftrap. Het is een feestelijke moment om kennis te maken en kennis uit te wisselen. Irene Edzes richt zich in deze eerste activiteit op de dialoog met Amersfoortse architectenbureaus, corporaties, ontwikkelaars en de gemeente. “Eerst eens gaan luisteren lijkt me een goede start. Tal van ontwikkelingen in de stad staan op stapel. Ontwerpbureaus werken aan prachtige plannen. De stad wordt op veel manieren fraaier, maar dit is geen vanzelfsprekendheid. Tijdens de Urban Picknick gaat FASadE graag met partijen en spelers in gesprek. Waar staan we en hoe kijkt de Amersfoortse wereld van bouw, gemeente en de architecten en stedenbouwbranche daar tegenaan?”.

De Urban Picknick vindt plaats aan het einde van de middag. Locatie is nader bekend te maken!

Reacties