Prijswinnaar internationale muziekcompetitie treedt op in Amersfoort

Foto: Surprising Stars

De prijswinnaar van Surprising Stars, een nieuwe internationale muziekcompetitie, treedt dit weekend op met de Metropole Orkest Big Band tijdens het Amersfoort Jazz Festival.

Het Amersfoort Jazz Festival heeft dit jaar een speciale jonge muzikant te gast: Alim Kurtmemetov (21), de winnaar van de 2017 Surprising Stars online muziekcompetitie. De Oekraïense klarinettist volgt op dit moment een muziekopleiding in Turkije. Met zijn muzikale inbreng ‘Sing Sing Sing’ op klarinet is hij de eerste winnaar van het concours. Als prijs zal Alim samen met de Metropole Orkest Big Band live optreden op zaterdag 26 mei. Het concert vindt plaats op het Lieve Vrouwekerkhof en is, net als de rest van het Amersfoort Jazz Festival, gratis toegankelijk.

Surprising Stars, het online muziekconcours voor pop en jazz in Europa, is bedoeld om internationaal talent een online en fysiek podium te geven. Dankzij het aanbod van het Metropole Orkest om met de winnaar van het concours op te treden, krijgen jonge muzikanten de mogelijkheid om verder te groeien in hun carrière.

Surprising Stars is een initiatief van Stichting Musonia en cultureel ondernemer Lonneke Regter. Zij lanceerde eerder muzikale concepten waaronder Club Classique. De Surprising Stars online competitie maakt deel uit van het Europese netwerk Give Music a Future, een organisatie die bestaat uit acht partners uit zeven verschillende landen die met diverse projecten jonge musici ondersteunen.

Ga voor meer informatie naar: www.surprisingstars.com

Reacties