Amersfoortse Kirsten König genomineerd als Boekverkoper van het Jaar

Foto: Kirsten König

De Amersfoortse Kirsten König is genomineerd in de landelijke verkiezing Boekverkoper van het Jaar 2018/2019. Kirsten is voor velen nog een bekend gezicht uit de kinderboek- en speelgoedwinkel SpeelBoek, waar ze al gedurende haar studie Nederlands aan het werk was.

‘Na de universiteit werkte ik zes jaar op de redactie van een uitgeverij, maar ik miste de boekhandel uit de grond van mijn hart’, aldus Kirsten. ‘De terugkeer naar SpeelBoek was zó vanzelfsprekend – ik heb er nooit spijt van gehad.’ Ze herkende er nog veel vaste klanten – ‘Sommigen kwamen destijds als jong kind binnen en haalden inmiddels hun eigen jeugdliteratuur. De winkel in de Krommestraat was voor mij jarenlang de fijnste plek om kinderen aan het lezen te krijgen en houden’.

Toch maakte ze vorig jaar april de overstap naar Amsterdam. Bij De Kinderboekwinkel op de Rozengracht, ‘de éérste van Nederland!’, is ze namelijk verantwoordelijk voor de volledige inkoop en de samenstelling van het assortiment. ‘Een heerlijke baan, waarbij ik door de vele activiteiten die we organiseren ook goed contact heb met uitgevers, vertegenwoordigers, schrijvers en illustratoren. Maar het allerfijnste aan mijn vak blijft toch het moment dat een kind dat niet van lezen dacht te houden stralend met een boek naar huis gaat!’

Kirsten König is als enige boekverkoper bij een zelfstandige kinderboekwinkel genomineerd voor de verkiezing van Boekverkoper van het Jaar 2018/2019.

Gun je Kirsten en De Kinderboekwinkel een plek op de shortlist, dan kun je tot en met donderdag 7 juni a.s. op haar stemmen via de website van Stichting Elspeet: http://www.stichtingelspeet.nl/stem-hier-op-boekverkoper-jaar/

Reacties