Al meer dan 1.000 inschrijvingen Soester Wandelweekend

Foto: Le Champion

Over 3 maanden wordt het startschot gegeven voor de eerste editie van het Soester Wandelweekend op zaterdag 18 en zondag 19 augustus. Een uniek wandelevenement, georganiseerd in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn, dat de veelzijdigheid en de prachtige natuur van Soest en Baarn uitlicht.

Op dit moment staat de teller al op meer dan 1.000 inschrijvingen. Le Champion verwacht ruim 2.000 deelnemers aan de start. Wie de allereerste editie van het Soester Wandelweekend niet wil missen, moet er snel bij zijn! Inschrijven voor de afstanden van 10, 20 of 30 km kan via www.soesterwandelweekend.nl.

Wandel twee unieke routes

Deelnemers wandelen op zaterdag de Soester Duinenroute en op zondag de Baarnse Bossenroute. Hierbij kan gekozen worden uit afstanden van 10, 20 of 30 km. De start- en finishlocatie is op beide dagen op het Gildeterrein in Soest. De Soester Duinenroute brengt deelnemers over overweldigende zandvlaktes, Landgoed De Paltz, door de Korte Duinen en de Lange Duinen en beklimt het Soester Hoogt. De Baarnse Bossenroute start in het historische Soest en gaat onder andere door het Baarnse bos, langs Paleis Soestdijk en de Lage Vuursche. Beide routes geven de diversiteit van de omgeving van Soest en Baarn weer. Unieke natuurgebieden met indrukwekkende zandvlaktes, duinen-, bos- en heidegebied. Daarnaast wordt er gewandeld langs historische bezienswaardigheden zoals Villa De Paltz, Paleis Soestdijk en Vliegbasis Soesterberg. Slechts een greep uit de bijzondere elementen die de verschillende routes bieden.

Voor de ultieme beleving van het Soester Wandelweekend kiezen deelnemers voor een weekendwandeling. In twee dagen wordt de veelzijdigheid van Soest en Baarn ontdekt en kunnen deelnemers zich verwonderen over het prachtige stuk natuur dat verscholen ligt in deze omgeving. Een speciaal verblijfsarrangement biedt de mogelijkheid om van het Soester Wandelweekend een sportief weekend weg te maken.

Inschrijven

Wandelaars kunnen zich t/m 6 augustus inschrijven via www.soesterwandelweekend.nl. Op de dag zelf inschrijven is voor dit evenement niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen om het hele weekend te wandelen of op een van beide dagen. Bij inschrijving kan een vrijwillige donatie worden gedaan voor het goede doel Stichting Semmy.

Reacties