Vogelnieuws vliegt om je oren in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort verwacht binnenkort van veel verschillende vogelsoorten, kuikens te verwelkomen. “Wij hebben bij de parelhoenders, pauwen, parkieten, gieren, nimmerzatten en  helmkasuarissen al eieren gespot” vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. “Samen met al het groen dat momenteel prachtig in bloei staat, zorgen alle eieren ervoor dat de lente ook in het park in volle gang is.”

In de Stad der Oudheid, waarin de bezoeker ervaart hoe mens en dier eeuwen geleden samenleefden, zijn de eerste jonge kaalkopibis-kuikens al uit de eieren gekomen. “Het is iedere keer weer leuk om te ontdekken dat er nieuwe eieren uitgekomen zijn”, zegt Bas. “De kaalkopibis is een bedreigde vogelsoort, dus dat maakt het extra bijzonder dat er kuikens uit het ei zijn gekropen.  Zoals de naam al zegt, zijn de kaalkopibissen kaal. De jongen hebben echter nog wel veertjes op hun kop. Deze verdwijnen als de vogels ongeveer één jaar oud zijn.”

Naast de kuikens die al uit de eieren zijn gekomen, mocht DierenPark Amersfoort de afgelopen tijd ook nog andere vogels verwelkomen. “Sinds een paar weken wonen ook de grote geveerde Laplanduil en de hoenderkoet in ons park. De hoenderkoet kan zoveel geluid maken, dat hij ook wel de screamer wordt genoemd”, vertelt de verzorger. “Met de komst van deze twee mooie vogels zijn wij natuurlijk ook heel blij.”

Reacties