Prijsvraag: maak het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd

Foto ter illustratie
Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De provincie Utrecht barst van de bijzondere geschiedenis, historische objecten en unieke verhalen: ons Utrechts erfgoed. Sommige zijn bekend, denk aan de grachten van Utrecht, Nijntje of Paleis Soestdijk. Andere zijn minder bekend, zoals de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Koppelpoort en de Pyramide van Austerlitz.

Hoe kunnen we deze unieke verhalen, voorwerpen en locaties nog beter in de schijnwerpers zetten? Hoe maak jij het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd?

Utrecht wereldberoemd

Deze zomer roept de provincie Utrecht iedereen op om ideeën in te zenden die het erfgoed in de provincie wereldberoemd kunnen maken. Vraag aandacht voor de bijzondere plekken of tradities die jíj belangrijk vindt in de provincie. Als inzender maak je kans op de hoofdprijs van € 2.500,- en de toffe Utrecht Wereldberoemd-fiets.

Waar zijn we naar op zoek?

We zoeken ideeën die het erfgoed in de provincie Utrecht in het zonnetje zetten en daarnaast verfrissend en beeldend zijn. De uitwerking van je idee is vormvrij. Het idee kan gerelateerd zijn aan zowel materieel als immaterieel erfgoed. Denk naast gebouwen en landschappen ook eens aan het erfgoed van verhalen, tradities, schilderijen, archieven, levend erfgoed, rituelen, muziek, natuurerfgoed, archeologie en theater.

Meedoen

Iedereen kan meedoen! Het inzenden van je idee kan van 12 mei tot en met 15 juli 2018 via de website: www.utrechtwereldberoemd.nl

Bron: provincie Utrecht

Reacties