Met de Tesla door het ziekenhuis

Foto:

Sinds 4 mei kunnen kinderen die in Meander Medisch Centrum verblijven rondrijden in een kleine elektrische auto.

De kinderafdeling heeft dit cadeau, een mini-Tesla, in ontvangst genomen. De auto kan kinderen afleiding bieden en de patiëntjes van de kinderafdeling naar de operatieafdeling rijden.

De mini-Tesla moet ervoor zorgen dat kinderen zich op een speelse manier kunnen verplaatsen binnen het ziekenhuis en afleiding krijgen op weg naar een spannende operatie. Het autootje wordt geparkeerd op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Meander Moeder Kind is blij met de komst van de bestuurbare elektrische auto. Pedagogisch medewerker Yaosca: “Wij vinden het een heel mooi gebaar. Veel kinderen vinden het best eng om door het ziekenhuis te lopen. Er zijn veel gangen, het is onbekend, er lopen mensen in witte jassen. Het zelf besturen van een auto zorgt voor afleiding. Ze moeten zich op iets anders concentreren. En de auto ziet er ook nog eens fantastisch uit!”

Voor verkeersboetes in het ziekenhuis hoeven kinderen niet bang te zijn. De snelheid van de mini-Tesla is begrensd en er is altijd begeleiding bij de kinderen zodra ze erin mogen rijden. Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum ontvangt regelmatig donaties in natura voor aanvullende zaken die de zorg voor patiënten prettiger maken. De mini-Tesla is geschonken door een familie uit Soest. Hoewel de jongens uit het gezin zelf ook graag spelen met de Tesla, gunnen ze deze mini elektrische auto toch liever aan de zieke kinderen van Meander. Bij de overhandiging hebben de zoons een uitgebreide demonstratie en instructie gegeven van alle mogelijkheden die de auto heeft.

Reacties