Beslissen over water

Foto:

Vandaag is het landelijke verkiezingsprogramma 2019 van de Algemene Waterschapspartij verschenen. De waterschapsverkiezingen zijn op 20 maart 2019.

Nederland is verdeeld in 21 waterschappen. De AWP vertegenwoordigt de inwoners in het Algemeen Bestuur van de verschillende waterschappen.
Bestuursvoorzitter Ron van Megen: “De AWP heeft voor het verkiezingsprogramma de titel ‘niet politiek, wel deskundig’ gekozen. Dit is het centrale thema in ons programma. In het waterschapsbestuur zie je partijen bekend uit de landelijke politiek. De AWP is een onafhankelijke partij, die in het waterschapsbestuur deskundigheid voorop stelt. AWP komt op voor alle inwoners en weegt alle belangen zorgvuldig af, zonder politieke kleur.”

Het landelijke AWP verkiezingsprogramma is gebouwd op vijf speerpunten. Deze speerpunten gelden voor alle afdelingen van de Algemene Waterschapspartij bij de waterschapsverkiezingen.

  • Voor onze kinderen, want ook zij hebben recht op droge voeten en schoon water.
  • Mensen echt serieus nemen, want de AWP wil dat het waterschap naar u luistert.
  • Wateroverlast door hoosbuien slim aanpakken, want de AWP wil dat de gevolgen van hoosbuien binnen de perken blijft.
  • Geen viezigheid in ons water, want de AWP gaat voor gezond water voor mens en natuur.
  • Plezier met water,  want de AWP wil dat mensen kunnen genieten van water.

“Je merkt in het waterschapsbestuur dat je echt kennis van zaken moet hebben om goede besluiten te kunnen nemen.”, zegt vicevoorzitter Hans Middendorp. “Per waterschap hebben onze afdelingen ook eigen meer regionaal getinte speerpunten. Deze zijn straks aanvullend in de verkiezingsprogramma’s van de verschillende AWP waterschapsafdelingen te vinden. Het waterbeheer is nu eenmaal niet overal in Nederland hetzelfde.”

Het verkiezingsprogramma is te vinden op www.AWP.nu

Reacties