Veilig fietsen op een e-bike krijgt extra aandacht

Foto:

Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal fatale ongevallen met een e-bike in 2017 sterk is toegenomen. Om veilig fietsen op een (elektrische) fiets extra aandacht te geven, organiseert Stella Fietsen van 7 t/m 21 mei de E-bike Proefrit Weken, waarbij veilig fietsen op een e-bike centraal staat.

Veiligheid centraal tijdens E-bike Proefrit Weken

 “Door het organiseren van de E-bike Proefrit Weken die in het teken staan van veilig fietsen, hopen we mensen nog meer bewust te maken van het veilig gebruik van een e-bike. De e-bike adviseurs geven advies en praktische tips. Ze geven o.a. uitleg over het rustig wegfietsen vanuit stilstand, het gebruik van de juiste ondersteuning en de juiste zithouding. Eenvoudige punten, maar wel belangrijk om ongevallen te voorkomen”, aldus Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Tips van adviseurs bij E-bike Testcenters in Utrecht

Veiligheid in het verkeer heeft bij de fietsenfabrikant altijd de volledige aandacht. Bij de E-bike Testcenters is te allen tijden een e-bike adviseur aanwezig die advies en praktische tips geeft. Op donderdag 10 mei is er ook een Veiligheidsadviseur aanwezig bij de E-bike Testcenters in Utrecht: Amersfoort, Houten en Veenendaal. De Veiligheidsadviseur is aanwezig om de consument meer informatie te geven over veilig fietsen op een e-bike.

Reacties