Opening beweegrondje Amersfoort Zuid

Foto: Publiek domein

Op woensdag 16 mei 2018 vindt de opening plaats van het Beweegrondje Berg Zuid. Het beweegrondje is 3,5 km lang en wordt mogelijk gemaakt door de Gezonde Wijk Amersfoort Zuid.

Om 19.15 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder Buijtelaar.  Vervolgens zal om 19.30 uur de start bij VvAmsvorde Amersfoort plaatsvinden en kun je de route rennen of wandelen. Het Beweegrondje gaat door de Indische buurt, het Bergkwartier en het Leusderkwartier. Na afloop is er de mogelijkheid om bij Amsvorde gezellig na te kletsen en nieuwe (hard)loopplannen te maken onder het genot van koffie, thee of fris.

Initiatief

Het initiatief voor het beweegrondje komt van de Werkgroep Bewegen, onderdeel van de Gezonde Wijk. Doel is om de mensen in de wijk meer te laten bewegen, dichtbij huis. Dit beweegrondje is afwisselend, komt langs speelplekken en gaat over verharde wegen. Ook is er gekeken naar rolstoelvriendelijke stoepen.

Steeds meer beweegrondjes in Amersfoort

De Beweegrondjes zijn een initiatief van Stichting Marathon Amersfoort, Run!033.com en de gemeente Amersfoort. Verspreid over de stad komen steeds meer beweegrondjes, variërend van 3 tot 9 kilometer. In 2014 is het eerste rondje geopend dat rondom de oude binnenstad loopt.

Reacties