Closing event Tell Freedom in KAdE

Lerato Shadi, MOREMOGOLO (GO BETLWA WA TAOLA), 2016 video-still. Courtesy the artist
Foto:

Tell Freedom 15 South African artists is nog maar een paar dagen te bezoeken. De tentoonstelling werd door geïnteresseerden uit het hele land (en daarbuiten) bezocht en kreeg lyrische reacties in de pers.

In het artikel door Rutger Pontzen in de Volkskrant stond: ‘’Fraaie en hoognodige introductie in Zuid-Afrika na de Apartheid’’. De Groene Amsterdammer prees de jonge kunstenaars: ‘’De kunst is nog jong en de tentoonstelling lekker wild’’. En in het Parool schreef Kees Keijer: ‘’Zo vrolijk is Zuid-Afrika niet geworden na het afschaffen van de Apartheid, laten vijftien kunstenaars zien in Kunsthal KAdE’’. Dit is nog maar een greep uit alle persaandacht die de tentoonstelling op zich afriep.

Vijftien jonge kunstenaars hebben Zuid-Afrika naar Nederland gehaald en menig bezoeker ingelicht, aan het denken gezet en verrast met visueel aantrekkelijke en zeer diverse kunstwerken.

CLOSING EVENT, 06.05.2018, 14:00 – 16:00 uur 
A.s. zondag is er een afsluitend event bij Kunsthal KAdE waarin Zahira Asmal en Wayne Modest in gesprek gaan over de manier waarop de geschiedenis door musea en publieke ruimtes wordt verteld. Alle bezoekers zijn welkom het event bij te wonen. De voertaal is Engels. Lees hier meer over de sprekers en het event.

Vanwege de meivakantie zijn er in het kader van de tentoonstelling extra activiteiten georganiseerd bij Kunsthal KAdE. Lees hier op de website van KAdE meer over het programma, de tijden en hoe in te schrijven.

Reacties