112

Marine duikt overleden persoon in Franeker op

Foto: Landelijk Team Onderwaterzoekingen

[UPDATE 20.45] Het lichaam dat vanmiddag door duikers van de marine werd gevonden in het Van Harinxmakanaal bij Franeker is gevonden is de sinds zondag vermiste Dénis Heinen (26) uit Soest. Hij is door verdrinking om het leven gekomen. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

[EERDER VANDAAG] Tijdens zoekacties door de politie in Franeker naar de vermiste Dénis Heinen uit Soest is in het Van Harinxmakanaal bij Franeker een lichaam gevonden. De politie doet nog onderzoek of het om de sinds zondag vermiste Dénis gaat.

Dénis is zondag 29 april omstreeks 02.00 uur voor het laatst gezien in de jachthaven van de Watersportvereniging Franeker aan de Frisia te Franeker. Hij droeg ten tijde van zijn vermissing een rood vest met capuchon, een lichte spijkerbroek met gaten en een zwarte pet. De pet is later terug gevonden in de jachthaven.

Dénis was met vrienden aan het stappen en na een stapavond is hij met zijn vrienden weer aan boord gegaan van zeilboot De Merlijn. De volgende ochtend was hij verdwenen. Zijn vrienden maakten zich hier in eerste instantie geen zorgen om, maar tegen de avond was hij nog steeds niet terug. Daarop lichtten de vrienden de politie in.

De afgelopen dagen voerde de politie zoekacties uit in onder meer de haven. Vanochtend werd de zoekactie weer hervat. Hierbij werden een speurhond, helicopter en duikers van de marine ingezet. Zij gebruikten sonarapparatuur en vonden een slachtoffer in het Van Harinxmakanaal.

Reacties