Acteurs gezocht voor musicalproductie Scrooge

Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Le Roy Theaterproducties zoekt mensen tussen Utrecht en Harderwijk  met ambitie en passie voor zingen, dansen en acteren voor de grote rollen maar ook voor ensemble.

De Harderwijkse regisseur/theaterproducente Simône le Roy: ,,Ik heb eerder een Kerst Theater Diner geregisseerd in Harderwijk en Dronten. Deze groots opgezette musical trekt bezoekers uit het hele land. Wij gaan voor zeven voorstellingen in december.”

Opgedeeld door een 4-gangen diner, wordt het publiek meegenomen in de sprookjesachtige kerstwereld van het oude Londen. Het publiek dineert te midden van decor en cast. ,,De spelers dansen, zingen en acteren om de gasten heen. De rol van verteller is een bekend persoon en wordt later bekend gemaakt.” 

Scrooge is door Le Roy Theaterproducties bewerkt tot een eigentijdse versie van het wereldberoemde verhaal van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Met een cast van maar liefst 100 mensen blaast regisseur/producent Simône Le Roy deze all-time klassieker nieuw leven in. ,,Hart van Holland in Nijkerk is een prachtige, sfeervolle locatie. Het pand heeft grote loodsen en leent zich uitstekend om dit grootse spektakel goed tot zijn recht te laten komen. Ik ben dan ook heel blij dat Hart van Holland een partner in deze musicalproductie is geworden.”

Er worden spelers van 8 tot 100 jaar gezocht die willen schitteren in een professionele musicalproductie.  Aan deelname zijn kosten verbonden maar hiervoor wordt de cast getraind door een geschoold artistiek team op de disciplines zang, dans en acteren. ,,Het is een musicalproductie die uit een combinatie bestaat van semi-professionals en professionals. Voor mensen die graag het theatervak in zouden willen is dit een mooie kans en dat op de geweldige locatie van Hart van Holland ” zegt Le Roy die zeer bekend is in het vak. Ze heeft haar eigen Theaterschool TALENT in Putten en heeft daarnaast met haar eigen theaterproductiebedrijf al diverse grote musicalproducties op haar naam staan zoals Hair, The Wizz en Chess en de Jubileumshow Magna Carta in Koninklijk Theater Carré.

Over al haar musicalproducties gooit ze een speciaal ‘Siem-sausje’. Le Roy: ,,De muziek is bijvoorbeeld een mix van uiteenlopende stijlen. Musicalnummers uit diverse bekende musicals, die qua melodie voor het publiek herkenbaar zijn maar waarvan de meeste een andere tekstinvulling hebben gekregen is een totaal nieuw fenomeen op musicalgebied. Een feest van herkenning dus. Van ‘the most wonderful time of the year’ van Andy Williams tot delen uit de Carmina Burana van Carl Orff, Urban Dance en ontroerende duetten. Al deze ingrediënten maken deze musicalproductie eigentijds, gevarieerd en ontroerend. Dit is Scrooge 2.0.”

De audities vinden plaats in Hart van Holland en zijn op 21, 23, 24 en 27 mei. Aanmelden kan tot 20 mei via www.leroy-theaterproducties.nl. Voor het Kerst Theater Diner Scrooge worden ook vrijwilligers gezocht voor het maken van kostuums, het decor en achter de schermen.

De kaartverkoop start voor de zomer. Voor meer informatie: www.leroy-theaterproducties.nl.

Reacties