Exit computergames, enter échte avonturen

Foto: Stichting Kinderbende

Stichting Kinderbende, organisator van avontuurlijke en verhalende kinderkampen, roept alle kinderen (7-12 jaar) van Amersfoort en omstreken op om op avontuur te gaan.

Onderzoek van Jantje Beton / Kantar Public (TNS NIPO) toont aan dat het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt in vergelijking met 2013 is gedaald van 20% naar 14%. Volgens Eva, de oprichter van stichting Kinderbende, is dat een dramatische ontwikkeling. “Buitenspelen is juist heel leuk, gezond en positief voor de ontwikkeling van het kind.” Om buitenspelen te stimuleren richtte zij stichting Kinderbende op.

Het onderzoek van Jantje Beton / Kantar Public (TNS NIPO) laat zien dat kinderen dramatisch minder buiten spelen. Indy (9): “Ik vind buiten spelen wel heel leuk, vooral als ik zelf spelletjes mag verzinnen en kan dansen of zwemmen, maar ik speel ook wel graag op mijn tablet en dan zit ik er vaak langer op dan ik eigenlijk mag van mijn moeder. O, en ik hou van escape rooms!” Oprichters Thijs en Eva: “We willen een kinderkamp organiseren met dezelfde elementen als een avontuurlijk computerspel of een spannend kinderboek. Maar met een verschil. Dit avontuur beleven kinderen echt. We zijn vervolgens aan de slag gegaan met een zelfverzonnen kampverhaal en vonden een kampgebouw midden in de natuur van Amersfoort waar we avontuurlijke spellen in de bossen kunnen organiseren.” Het zijn de ingrediënten van een Kinderbende kampweek.

Eva: ”Een kinderkamp zoals wij die organiseren was er nog niet. Bij andere kampen zie je vaak de focus op outdoor/sport activiteiten, maar bij ons leggen we juist de focus op het ontwikkelen van de verbeeldingskracht en inlevingsvermogen van het kind, en dat is echt belangrijk. Door het avontuur te beleven leren kinderen zich te verplaatsen in een ander. Kinderen die daar bedreven in zijn ontwikkelen zo een grotere empathie voor anderen. Bij de Kinderbende, speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar, stappen we met elkaar in een magische avontuur. We gaan bijvoorbeeld samen op ontdekkingstocht naar een verborgen schat of helpen een verstrooide professor met het vinden van zijn verloren uitvinding. Exit computergames, enter échte avonturen!”

“Magie voel je en beleef je wanneer je midden in het verhaal zit. Onze droom is om alle kinderen van 7-12 jaar in Nederland te betoveren met de kracht van hun eigen verbeelding. En dat doen we buiten, want daar lonkt het echte avontuur.” Aldus stichting Kinderbende.

Reacties