Utrecht zoekt een nieuwe commissaris van de Koning

Foto: Provincie Utrecht

De provincie Utrecht zoekt een nieuwe commissaris van de Koning. De huidige commissaris Willibrord van Beek gaat per 1 februari 2019 met pensioen. De komende periode gaan Provinciale Staten op zoek naar een nieuwe commissaris. Daar kun je aan meehelpen. Via www.mijnutrechtsecommissaris.nl kun je tot en met 7 mei aangeven welke eigenschappen de nieuwe commissaris volgens jou moet hebben.

Provinciale Staten van Utrecht zijn nieuwsgierig of je bijvoorbeeld vindt dat de nieuwe commissaris vooral in de provincie Utrecht aan het werk moet zijn? Of moet de commissaris vooral de belangen van de provincie vertegenwoordigen in Den Haag of Brussel? We zijn benieuwd naar jouw mening op deze en andere vragen.

De uitkomsten van de enquête worden gebruikt bij het maken de profielschets voor de nieuwe commissaris. Dit is een overzicht van eigenschappen en ervaring waar de nieuwe commissaris aan moet voldoen. Op basis van de input van inwoners en gesprekken met verschillende maatschappelijke organisaties en bestuurders in Utrecht, wordt de profielschets in de Statenvergadering van 11 juni vastgesteld door Provinciale Staten. Deze profielschets wordt dan aangeboden aan minister Ollongren. Vervolgens stelt de minister de vacature open en komt met kandidaten. De planning is dat in het najaar van 2018 bekend is wie de nieuwe commissaris wordt.

Op http://provincie-utrecht.nl/commissaris kun je meer informatie vinden over wat de commissaris van de Koning voor taken heeft. De commissaris is onder andere voorzitter van Provinciale Staten maar ook de vertegenwoordiger van het Rijk.

Reacties