Apeleuke multisportactiviteiten in Amersfoort

Foto: Monkey Moves

Winnen of verliezen? Daar lijkt het vaak om te gaan bij een spelletje, en ook bij sport. “Wij denken dat het om veel meer gaat: om plezier hebben samen, lekker bewegen, je goed voelen in je lichaam en op een prettige manier met elkaar omgaan.”

Samen met bewegingswetenschappers, docenten en therapeuten heeft Monkey Moves een Multisportprogramma ontwikkelt voor kinderen van 1,5 tot 9 jaar. Het programma heeft als doel kinderen op motorisch- en sociaal vlak optimaal te stimuleren. Niet alleen binnen de lessen, maar juist ook daarbuiten. De lessen zijn klein (max. 15 kinderen) en zo inclusief mogelijk.

Elke drie weken een andere sport, met tussendoor een aantal thema weken. Elke les begint met een warming-up dansje, waar ook de ouders aan mee mogen doen! Er is altijd veel muziek en standaard een klim- en klauter parcours.

Monkey Moves

Monkey Moves is in 2015 begonnen met het aanbieden van Multisportlessen in Utrecht. In de zomer van 2017 is het concept in de vorm van een franchiseconstructie uitgebreid naar Amsterdam, Groningen en de Utrechtse Heuvelrug. Begin 2018 was het de beurt aan drie nieuwe ambitieuze ondernemers en zijn daar de regio’s Almere, Goes en dus ook Amersfoort bij gekomen. Begin maart zijn de eerste ouder- en kindlessen voor dreumesen (1-5-3 jaar) en peuters (3-4 jaar) in Amersfoort van start gegaan in Kattenbroek aan de Dopheide. Vanaf begin april is het hier ook mogelijk voor kleuters (4-6 jaar) en basisschoolkinderen (tot 9 jaar) om zelfstandige lessen te volgen en toe te werken naar het maken van een juiste sportkeuze .

Via de deze link vind je meer informatie over lestijden en kun je een GRATIS proefles boeken.

Kampen en kinderfeestjes

Naast Clublessen geeft Monkey Moves lessen als cursussen en workshops op Kinderdagverblijven en Buitenschoolse opvang (BSO), maar ook organiseren ze kampen en kinderfeestjes.

Aankomende zomervakantie wordt er een sportief zomerkamp georganiseerd in samenwerking met Fit Academy Bokkeduinen en verschillende sportverenigingen uit Amersfoort. Het kamp zal plaats vinden van 23 tot en met 27 juli en is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar.

Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen tijdens dit zomerkamp. Zo is er dagelijks een Multisportprogramma van 09.00 uur tot 16.30 uur, met verschillende sporten zoals voetbal, judo, rugby, freerunning, dansen en nog veel meer! Naast dat het een te gekke ervaring gaat worden voor de kids kan het kamp een springplank zijn naar een vaste sportvereniging of naar een Multisportclub zodat kinderen wekelijks blijven sporten bij de sport die zij het leukst vinden. Tijdens het kamp worden wel meer dan 8 verschillende sporten aangeboden, is er professionele begeleiding en krijgt iedereen in kleine groepjes persoonlijke aandacht.

Ontwikkeling

Door meerdere sporten te doen, ontwikkelen kinderen een brede motorische basis. Dit zorgt voor minder blessures, meer plezier en uiteindelijk meer bewegen op latere leeftijd. Ook de kans op betere topsportprestaties kan toenemen. Door de sporten te combineren met een klim en klauter parcours en muziek leren de kinderen op verschillende manieren en is de beleving erg hoog.

Als sociale onderneming wilt deze sportclub zoveel mogelijk kinderen een brede motorische ontwikkeling meegeven, zelfredzaamheid van de kinderen stimuleren en ze een positief zelfbeeld geven.

Reacties