Burgemeester en wethouder naast podium bij Amerena Zwemloop

Eerste editie Amerena Zwemloop
Foto: Marloes Vos

Het openingsweekend van sportcomplex Amerena is in volle gang. Op zondag 22 april vond de Amerena Zwemloop plaats.

De Amerena Zwemloop is een wedstrijd bestaande uit zwemmen en hardlopen, waar deelnemers zowel solo als in duo aan deel konden nemen. Solo zwommen de deelnemers 500 meter gevolgd door 5 kilometer hardlopen. De duo’s legden beiden 200 meter in het bad af en 2 kilometer hardlopend. Ook de jeugd legde deze korte versie af. Het laagdrempelige evenement trok dan ook deelnemers van alle niveaus’s en niet alleen vanuit Amersfoort!

Rolstoelafhankelijk

Marloes Vos, werkzaam in Amersfoort, nam deel aan de solo-race. Ze was op de hoogte van deze race via haar werk en het past perfect in haar voorbereiding voor haar eerste kwart triathlon. En dat terwijl ze twee jaar geleden nog volledig rolstoelafhankelijk was! “Dat ik hier deel kan nemen is voor mij een hele overwinning. Al jaren maakte ik gebruik van een rolstoel, door spierkrachtverlies en pijnklachten. Twee jaar geleden ging er een knop om. Ik ben jong en wil leven. Met behulp van de juiste fysiotherapiebehandelingen en trainingen onder begeleiding ben ik nu in staat om dit te doen en ben ik in training voor mijn eerste kwart triathlon.” Het sportcomplex Amerena maakte grote indruk op Marloes: “Ik hoop dat ik hier nog vaker kan gaan trainen of recreĆ«ren.”

Uitslagen

In totaal deden zo’n 200 deelnemers mee aan de Amerena Zwemloop. Natuurlijk konden burgemeester Bolsius en wethouder Buijtelaar niet verstek laten gaan. Zij werden verdienstelijk overall 4e bij de duo-race. Jan Willem en Manon Nieboer wonnen de duo-race. De uitslag bij de individuele race was als volgt:

Mannen:
1. Leon van Hamersveld – 25:35
2. Casper van Dam – 26:37
3. Erwin de Bruijn – 27:00

Vrouwen:
1. Jorieke Casteleijn – 27:38
2. Lisa Dreesens – 30:04
3. Annemieke Rademaker – 30:27

Duo’s:
1. Jan Willem en Manon Nieboer – 12:43
2. Stan Kelder en Jelle van Rossum – 13:56
3. Paul en Thon Hardeman – 14:20

Jeugd jongens:
1. Marijn Willems – 16:25
2. Tjalle Lam – 17:38
3. Stan Lunenborg – 22:51

Jeugd meisjes:
1. Lynn Oosterhuis – 14:48
2. Eline Heggen – 16:52
3. Judith Joosten – 18:18

 

Reacties