Foto-expositie bijzondere plant- en diersoorten

Foto: Provincie Utrecht

Je kunt vanaf 18 april in het Huis voor de provincie een foto-expositie bekijken van 23 heel bijzondere plant- en diersoorten die voorkomen in de provincie Utrecht. De getoonde soorten maken onderdeel uit van de 41 zogeheten icoonsoorten waar de provincie een bijzondere verantwoordelijkheid voor heeft.

Enerzijds omdat deze soorten voornamelijk in deze provincie voorkomen, anderzijds omdat ze specifiek in de Utrechtse provincie bedreigd worden. De foto-expositie geeft deze bijzondere soorten ‘een gezicht’. De foto’s tonen veelal wonderlijke details die doorgaans niet met het blote ogen te zien zijn.

Provincie zorgt voor de natuur

Provincies zijn sinds de invoering van de Wet natuurbescherming in januari 2017 verantwoordelijk voor bijna alle natuurtaken. Daaronder valt ook de zorg voor bedreigde en beschermde soorten. De provincie Utrecht heeft onderzocht welke beschermde en bedreigde planten en dieren hier voorkomen. Dat leverde een lijst op met ruim 500 aandachtsoorten. Daarbinnen heeft de provincie de 41 icoonsoorten benoemd die symbool staan voor alle aandachtsoorten.

De expositie rondom de Commissiekamer op de eerste etage biedt ruimte voor foto’s van 23 icoonsoorten. Alle 41 bekijken? Dat kan op www.provincie-utrecht.nl/icoonsoorten.

Bron: provincie Utrecht

Reacties